Annons

Tävlingspremiär för LKGF

I helgen avgjordes säsongens första regionsserietävling i Rytmisk Gymnastik i Glumslövs Idrottshall. , Arrangörsklubben Landskrona Kvinnliga Gymnastikförening (LKGF) var representerade med många duktiga gymnaster.

I miniorklassen tävlades det i två obligatoriska program, fristående och käglor och första platsen gick till LKGF:s Josefin Olsson, åtta år,
Hon är ett stort framtidslöfte, anser Sophia Walfridsson från LKGF.
Klubbkompisarna Julia (4), Ellinor (7), Emma (7), Erika (10) och Amna (12) genomförde också de en bra tävling och vi väntar med spänning på framtida framgångar från våra yngsta tävlingsgymnaster.

Annons
 

I ungdomsklassen tävlade man i fristående och boll och där lyckades Wiktoria Matulaniec bäst med en sjätteplats. Wiktoria genomför alltid sina program med stor säkerhet men motståndet var tufft och några missar räckte för att Wiktoria inte skulle vara med i toppstriden. För Claudia Gunnarsson (10) och Amanda Lindblom (18) var det debut i ungdomsklassen. Båda gymnasterna har jobbat mycket hårt under sommaren med sina nya svårare program och för att vara deras första tävling lyckades båda bra. Claudia lyckades än en gång charma såväl domare som publik med sin utstrålning.

I öppna klassen tävlade två av LKGF:s gymnaster; Pernilla Poppe (12) och Emma Sandell (14) i tunnband och rep.
– Detta var deras första tävling i den öppna klassen och motståndet var hårt. De hade nya, tuffa program men en del missar hos bägge två gjorde att de halkade ner på resultatlistorna. Båda är mycket målmedvetna och de kämpar på inför nästa tävling, lovar Sophia Walfridsson.

LKGF var även representerade med en ungdomstrupp (Josefin, Emma, Erika, Ellinor, Julia och Amna) i tävlingen. De har tränat in sitt program under sommaren och genomförandet var klart godkänt. Dock behövs lite mer finslipning och övning. I november ska ungdomstruppen vara med och representera Sverige i en internationell tävlig i Staffanstorp så fram till dess är det hårdträning som gäller för flickorna.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser