Annons

Jazzen intog Pumphuset

Det svängde rejält när Boris Lindqvist med sitt Jazz´n Roll Band gästade jazzklubben som nu flyttat ut till Borstahusen och Pumphuset.
– Härliga lokaler och skön omgivning, analyserade Boris Lindqvist som 1957 slog igenom som Rock-Boris, något han fortfarande blir påmind om.
– Jag fick hoppa in som pianist hos Rock Ragge och sen blev det Telstars och Beatmakers, en rolig tid, minns Boris Lindqvist som varit musiken trogen under alla år, även om han inte alltid spelar gamla slagdängor som ”Håll dig till höger, Svensson” och ”Hey, hey Paula”.
Nu handlar det mer om soul, blues och jazz med mycket sväng som för tankarna till Louis Prima, Ray Charles, Nat King Cole och inte minst Georgie Fame.
– Georgie Fame är en förebild och jag har spelat tillsammans med honom några gånger, det är en skön musik.

Och jazzpubliken gillade uppenbarligen den nya lokalen som snabbt blev fullsatt.
– Det är riktigt roligt att så många hittat hit, då är det roligt att stå som arrangör, förklarade jazzklubbens ordförande Sven-Olof Larsson och krögaren Tomas Hellstrand hade mycket att stå i.
– Det var fullbokat i restaurangen och mycket nytt folk, det är så man vill ha det, sa han med ett leende och var också nöjd med den första säsongen som krögare i Pumphuset.
– Det har varit en bra säsong så här långt, nu är det höst och då får vi se hur det blir. Vi provar oss fram, förklarar han och under januari kommer krogen att vara stängd.
– Vi behöver en liten paus, säsongen har varit hektisk, förklarade han innan det var dags att servera ännu ett glas vin.

Annons
 

Jazzklubben har genomfört sina jazzkvällar på lite olika platser och nu handlar det om Borstahusen och Pumphuset. Ytterligare två jazzkvällar är planerade, den 27 oktober står Castell Collection på scenen.
– Det är Anette Castell som svarar för sången och det handlar om ett varierat utbud av standardjazz, förklarade Sven-Olof Larsson som den 24 november välkomnar Tomas Janzon band som bjuder på svängig gitarrjazz med influenser från blues och inte minst Django Reinhardt.

Även om Boris Lindqvist, 66 år i december, alltid kommer att förknippas med rockmusikens genombrott på 50-talet så känner han för att blicka framåt och utveckla musiken i alla dess former.
– Rocktiden kan man inte blunda för, men musiken är så mycket mer och själv kan jag inte tänka mig att sluta spela. Som musiker blir man aldrig pensionär, förklarade han och uttryckte samtidigt glädje över att unga musiker upptäckter jazz och blues.
– Det finns oerhört många duktiga unga musiker, så några problem med återväxten blir det inte när gamla rockkungar lämnar scenen, analyserade Rock Boris Lindqvist innan det var dags att dra igång med Georgie Fames ”The Ballad of Bonnie and Clyde”

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser