Annons

Godkänd insats av Ida Nordehammar i höstens första nationella tävling

Under helgen har höstens första nationella tävling i rytmisk sportgymnastik gått av stapeln i Stockholm. Tävlingen går under namnet ”RG-star” och under söndagen avgjordes seniortävlingen. Landskrona Kvinnliga GF var naturligtvis på plats med sin duktiga seniorgymnast, Ida Nordehammar.
Ida är en mycket målmedveten tjej som satsar hårt för framtida framgångar. Under våren inledde Ida sin seniorkarriär på ett mycket bra sätt och lyckades då kvalificera sig till Svenska Mästerskapen i Rytmisk Gymnastik.
– Inför terminens första tävling har Ida tyvärr inte kunnat träna lika hårt som vi hade hoppats på, dock har det varit stentuff träning på programmet de senaste två veckorna före tävlingen. Det har sett allt bättre ut på träningen under de senaste träningarna så vi hade förhoppningen om att det skulle gå vägen, säger Emma Nydahl för LKGF

Ida inledde tävlingen med sitt kägelprogram som tyvärr innehöll alltför många missar. Därefter var det repets tur och här gick det mycket bättre, hon hade dock en miss som påverkade ett par efterföljande moment, men på det stora hela var det ett bra genomfört program.

Annons
 

De tio bästa gymnasterna kvalificerar sig till en finalomgång och i denna omgång valde Ida att köra sitt bollprogram.
– Bollprogrammet är det som sett säkrast ut på träningen och vi hade förväntningar på att det skulle genomföras utan misstag. Tyvärr hade Ida en miss även i detta program. Hon fann sig dock snabbt och genomförde, förutom missen, ett mycket fint program. Slutplaceringen för Idas del blev en 7: e plats, fortsätter Emma Nydahl.

Med tanke på den knappa träning som föregått tävlingen var detta en godkänd insats för Idas del.
Nästa tävling för Ida är Lag-SM i Halmstad som går i slutet av oktober.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser