Annons

Socialdemokraterna: Sverigedemokraterna far med osanning

Igår skrev vi på Landskrona Direkt att Sverigedemokraten Jan Hansveden lämnar sin stol i kommunfullmäktige tom kommande mandatperiod. En av anledningarna skulle vara att Hansveden anser moderaterna, folkpartiet och socialdemokraterna som odemokratiska.

Detta har fått kommunalråd Niklas Karlsson (s) att reagera.
– Hansveden påstår att Socialdemokraterna och andra demokratiska partier agerar odemokratiskt och att vi skulle försöka stänga ute Sverigedemokraterna och att vi därmed inte skulle ha förstått demokratins kärna och det fria ordets skönhet, säger Niklas Karlsson och fortsätter.
– Vi socialdemokrater har varken för avsikt eller möjlighet att stänga ute Sverigedemokraterna. Partiet har fått över 22 procent av rösterna och kommer att få ansenligt inflytande i nämnderna. Men det innebär inte att vi har för avsikt att låta Sverigedemokraterna få fritt spelrum. Sverigedemokraterna har inte egen majoritet, utan är endast tredje största parti. Vi är motståndare till Sverigedemokraternas politik, och vi kommer att göra allt för förhindra att det partiets politik blir verklighet, säger Karlsson och avslutar.
– Detta är en del av demokratins spelregler, dess kärna och själva innebörden i det fria ordets skönhet, för att tala med Hansvedens vokabulär. Om han väljer att lämna fullmäktige innan det ens tillträtt är det hans val och ett svek mot hans egna väljare.

Annons
 

Gårdagens artikel hittar du nedan.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser