Annons

En av BoIS nya spelare inför denna säsong är målvakten Lee Baxter. Hans tidigaste fotbollsminnen härstammar från sommarloven i Halmstad då hans pappa Stuart, tränade Halmstad Bollklubb och han hängde på Örjans Vall samtidigt som flesta kamraterna låg då och gassade på stränderna vid Tylösand.

Han har även bott tillsammans med sin syster och mamma i Preston, England och var då lärling i Blackburn.
– Det var andra tider. Att vara lärling i England var speciellt. Man hade då hand om två a-lagsspelare. I mitt fall rörde det sig om målvakterna Tim Flowers och Bobby Mimms, säger Lee Baxter.

Annons
 

Andra adresser Lee haft med och utan sin pappa är Kobe och Hiroshima i Japan samt Glasgow, AIK, IFK Göteborg och senast Malmö FF. Dessutom har han bott två år i Australien.
– Ja, det har blivit en hel del farande, säger Lee och skrattar.

Du har ju spelat i hur många klubbar som helst men vilka är dina favoriter?
Idag är det Landskrona BoIS. Man drivs av en yrkesstolthet och har många känslor för klubben man spelar i. Det är få klubbar som har så mycket fotbollskultur som BoIS. I övrig så har jag mitt hjärta i Blackburn.

Att målvakten hade sin pappa som tränare under tiden i AIK är känt. Och faktum är att situationen inte var helt enkel.
– Jag har inte tänkt så mycket på det på senare tid. Jag vet dock att han är en mycket bra fotbollstränare. Då vi befann oss på plan var vi alltid tränare och spelare. Jag kallade honom Stuart och jag var Lee, säger målvakten och fortsätter.
– Vi har jobbat så mycket ihop. Jag vet precis vad han kräver. Under tiden i AIK utvecklades jag oerhört mycket.

Pappa Stuart minns tiden med blandade känslor.
– Lee var mycket professionell och det säger jag inte för att han var min son. Jag var nog mer krävande mot honom och hade mindre tålamod eftersom det var min son. Det kan inte ha varit lätt, säger Stuart.

– I slutet var det en nackdel att ha pappa som tränare. Han höll mig utanför några matcher för länge men det är inget jag tänker på nu, säger målvakten.

På frågan om hur stor del fotbollen tagit i en familj som Baxters, svarar Lee.
Otroligt mycket. Det är nästan som en religion. Andra har bibeln de följer. För oss har det till största delen varit fotbollen som varit religionen.

Har ni fler i familjen som spelat fotboll på någon högre nivå?
Stuart:
Oja, min far Bill, spelade i både Aston Villa och Wolverhampton och min farfar spelade i Middlesbrough.

Och nu ska snart Lee bli pappa?
Yes, och blir det en pojke så ska vi se till att han blir det första Italienproffset i The Baxter Family, säger Stuart och skrattar.

Lee: är det fortfarande lika mycket fotbollssnack i familjen som tidigare?
Man kan väl säga så här. Det har gått från extremt mycket till bara mycket.

Vad säger din fru om det?
Det är roligt att du nämner det. Hon är precis som min styvmor. Så fort fotbollen kommer på tal så får dom den där blicken…. Jaha.. nu är det dags igen, säger han och skrattar.

Om du skulle få en förfrågan från din farsa att börja spela i HIF. Hur skulle du göra?
Nej, det skulle inte vara aktuellt. Inte för att pappa tränar där utan för att det är HIF. Jag har spelat i MFF och BoIS och rivaliteten mellan klubbarna är så stor att det inte skulle vara så lyckat.

Tänker du själv bli tränare efter den aktiva karriären?
Jag vet inte. Men jag har funderat på att bli målvaktstränare. Jag har två av tre utbildningar på området så det är väl troligt att det blir så. Om jag sen skulle kunna bli huvudtränare får bli en senare fråga.

Både Lee och hans pappa har höga tankar om BoIS.
BoIS är min klubb. Eftersom jag spelat där tidigare så följer jag dom noga. Jag har även sett ett par matcher i år och anledningen är inte bara för att Lee spelar där, säger Stuart avslutningsvis.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser