Annons

Selma Lagerlöf först ut i föreläsningsserie

Den 21 augusti nybildades Landskrona Föreläsningsförening på ett öppet möte för alla intresserade. Efter vårens populära föreläsningar med föreläsare från Komvux som Rose-Marie Bergman och Margareta Rydhagen tog initiativ till var det många som ville fortsätta.
Sagt och gjort: en arbetsgrupp lade under sommaren grunden till nystart av Landskrona föreläsningsförening. Och på mötet den 21 augusti antogs stadgar, valdes styrelse och spikades höstens föreläsningsprogram.
Styrelsen består av Jan Nilson (ordf.), Lena Johansson, Lars Timner, Marianne Malmqvist, Ulf Nerhult, Marita Larsson och Rose-Marie Bergman.

– Landskrona Föreläsningsförening ska erbjuda intressanta, stimulerande och spännande föreläsningar för alla i Landskrona. Och det är vår ambition att föreläsningarna ska vara gratis, säger Jan Nilson.

Annons
 

Nu drar föreningen i gång sin verksamhet; höstens första föreläsning sker den 27 september kl. 19.00 i Landskrona Stadsbiblioteks hörsal. Den första föreläsningen heter Selma Lagerlöf, Landskrona och Körkarlen. Föreläser gör Gudrun Back, lärare på Komvux i Landskrona. Föredraget kommer att handla om Landskronas betydelse för Selma Lagerlöfs konstnärliga utveckling och hur staden återspeglas i romanen Körkarlen.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser