Annons

Uppsala försvarade SM-guld

Efter mycket bra spel under finalvarvet kunde Uppsala BGK gå i fatt och förbi länge ledande Södertälje. Detta då SM för 10-mannalag i bangolf avgjordes i Landskrona den gångna helgen. Överraskningslaget Södertälje BGK svarade för en bra laginsats under hela tävlingen och hade ledningen större delen av både första och andra dagen. Fjolårssegrarna Uppsala hade en dålig start och låg länge utanför medaljplats, men spelade upp sig allt eftersom. Halvvägs in på finalvarvet tog så Uppsala kommandot och gick upp i ledningen, en ledning som de sedan drygade ut i mål. Med ett grönt lagresultat (resultat på under 36 slag i snitt) på slutvarvet spelade de som bäst när det gällde och varken Södertälje eller något annat lag kunde stå emot forceringen. Uppsala följde därmed upp sin seger i Svenska Serien som avgjordes för drygt två veckor sedan, vilket innebär att de nu är svenska mästare i både 5-manna och 10-manna lag. Återigen har de visat att de för närvarande är dominerande klubb inom svensk bangolf.
BGK Jönköping kunde tillslut knipa bronsmedaljen efter en hård kamp mot silvermedaljörerna i Svenska Serien – Tantogårdens BGK från Stockholm. Bäst individuellt var Anders Olsson (Uppsala) och Jan Strandberg (Tantogården), båda 100 slag på tre varv.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser