Annons

Lindblom: Klart jag ska bli kommunalråd!

– Det känns härligt. Jag tippade rätt!, är Thord Lindbloms första kommentar när han på tisdagen pratar valresultat med Landskrona Direkt.

Thord Lindblom, Sverigedemokraternas starke man i Landskrona, har sedan valresultatet blev känt, haft fullt upp med att svara på medias frågor. Radio- och TV-folk, pressfotografer och skrivande journalister har sedan valnatten slagit läger i Landskrona.
Ännu vid lunchtid på tisdagen syntes flera journalister på stan, alla i sin jakt för att få svar på frågan:
Hur är det möjligt att Sverigedemokraterna kunde få 22,3 procent i valet till kommunfullmäktige?
Vi har fått kämpa i uppförsbacke under hela valrörelsen. Där övriga partier fått synas i media medan vi hela tiden bara beskrivits som främlingsfientliga. De som påstått detta har bundit ris åt egen rygg, säger Lindblom och fortsätter svävande med att ge en förklaring till valframgången.
De som verkligen satt sig in i situationen har förstått och därför röstat på oss. Vi är inget främlingsfientligt parti. Vi ser verkligheten som den är. Tiden får utvisa att jag har rätt.

Annons
 

Vad har du för kommentar till de som säger att ni övervägande fått missnöjesröster?
– Folk är missnöjda. Men de röster vi fått är inte proteströster om det är det du menar. Det handlar om att få återbäring på sina skattepengar i fråga om att få folk i arbete, insatser mot brottslighet, bättre tillgång till vård, skola och äldreomsorg.

Att Sverigedemokraterna, nu med fler än var femte väljare bakom sig i staden, ska accepteras av övriga partier, kräver Lindholm.
De måste se sanningen i vitögat och erkänna oss. De får helt enkelt respektera valresultatet.

Att partiet nu kommer att få delta i nämnder och styrelser tar han för givet. Thord Lindblom är dessutom övertygad om att han själv är mest lämpad att leda staden.
När det gäller styrelse och nämnder gäller proportionellt valsätt, vilket innebär att vi kommer att ta plats i alla dessa.

Vem ser du som mest lämpad att bli kommunstyrelsens kommande ordförande?
Det är jag, svarar han utan att tveka en sekund.

Med andra ord anser du också att en av kommunalrådsplatserna ska vara vikt för dig?
– Ja, absolut.

Och vem ska ta de övriga två kommunalrådsposterna?
– Det får de göra som har fått flest röster.

Som kommunalråd arbetar man gärna nära varandra i samförstånd för kommunens bästa. Vem skulle du samarbeta bäst med då?
Jag tror att jag och Torkild säkert hade kunnat samarbeta bra tillsammans.

Är du inte rädd för att partiet kommer att få känning av växtvärk?
– Vi kommer nu att internutbilda våra kandidater. Vi kommer att göra det tillsammans med övriga skånska lokalavdelningar. Själv kommer jag att vara en av ledarna för dessa kurser. Men vi har många som redan har stor erfarenhet av politik i våra led. Folk som tidigare varit engagerade i andra partier, från vänster till höger. Vi kommer även att dra nytta av den kunskap som finns i partiet. Många är experter på något område.

Ni har beskrivits som ett parti på yttersta högerkanten med starkt främlingsfientliga åsikter, kommentar?
Vi tillhör verken högern eller vänstern. Vi är ett mittenparti. Vi är inte främlingsfientliga. Vi säger inte nej till att invandrare med uppehållstillstånd flyttar till Landskrona. Nu har miljöpartiet gjort så att vi fått en ny lag som gör att vi i Landskrona plötsligt ska ta emot ytterligare 350 flyktingar. Det är vi emot. Detta kan vi dock enbart bestrida på lokalnivå. Besluten tar inte vi.

Avslutningsvis, över en valnatt har du kommit att bli landets kändaste Sverigedemokrat. Hur ser du på kändisskapet?
Kändisskapet är jag inte främmande för. Som gammal musiker vet jag att det gäller att få folk att dansa. Som politiker är det samma sak, jag vill arbeta ute bland folket.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser