Annons

Landskronaroddare trea på Hjelmsjön

Under lördagen avgjordes Sprint-SM i rodd på Hjelmsjön i Örkelljunga. Sprint innebär att sträckan är 500 m vilket är mer mjölksyrekrävande än den normala 2000 m-sträckan. Tävlingen kördes i stark medvind. Detta kan gynna lätta roddare med bra teknik. Roddsporten har utöver en stark topp tyvärr inte samma medvind. Det var tunt med deltagande i flera klasser. Detta var dock inte fallet i singel senior lättvikt där Landskrona Roddklubbs Peter Paulsson deltog. Efter att ha blivit tvåa i försöksloppet tog han sig till final genom att vinna uppsamlingsloppet. I finalen knep Peter tredjeplatsen i ett tätt lopp där han var mycket nöjd med sin insats. Tungviktaren Olof Nilsson deltog inte i tävlingarna pga sjukdom.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser