Annons

FK Besa får vänta på spel i Nightcap

En av årets stora fotbollshändelser i Landskrona är den årligen återkommande inomhusturneringen Nightcap. I den populära turneringen, som arrangeras av Borstahusens Bollklubb (BBK), möts samtliga fotbollslag i kommunen plus ett lag som huvudsponsorerna Landskrona Posten ställer upp med.
En av kommunens fotbollsklubbar, FK Besa, får dock inte vara med i årets turnering. En styrelserepresentant i BBK förklarar varför för Landskrona Direkt.
– Det står i Nightcaps stadgar att man måste ställa upp med ett a-lag. Som det är idag så spelar Besa i en reservlagsserie vilket innebär att de inte räknas som ett a-lag, säger styrelserepresentanten som vill vara anonym.

– Det var mycket tråkigt att höra. Vi hade mer än gärna spelat seriespel men Skåneboll placerade oss i reservlagsserien. Vi har bara gjort som vi blivit tillsagda. Nästa år kommer vi dock att spela i sjuan, säger en besviken Sadik Krasniqi i FK Besa.
– Det är inte bara fråga om fotboll. Det är även en fråga om integration. Vi invandrare måste få lov att komma in i samhället för att integreras i det. Rent fotbollsmässigt är det också bra för oss i klubben. Seriespelet är snart slut och det skulle vara kul att ha något att se fram emot under det långa uppehållet.

Annons
 

Huvudsponsorn Landskrona Posten vill inte ha förstora det hela men beklagar att Besa inte kan vara med.
– Jag har talat med de ansvariga i föreningen och jag fick det bestämda intrycket att det inte rör sig om diskriminering. Beslutet hade blivit det samma oavsett vad laget hetat eller vilka som spelat, säger Thorbjörn Falk, marknadschef på HD/NST.
– Vi kommer att följa upp det och jag förutsätter att Besa är med nästa år.

– Jag vill absolut inte får det att framstå som att vi i BBK är rasistiska. Den enda anledningen till att Besa inte kan vara med är det som står i stadgarna. Vi får se över dessa till nästa år. Vi har inget emot Besa. Båda lagen tränar på Ulkavallen och det fungerar jättebra, avslutar BBK:aren.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser