Annons

Uselt val av Moderaterna i Landskrona

Den stora vinnaren i Riksdagsvalet är utan tvekan Moderaterna. I lokalvalet i Landskrona är det dock tvärt om. 24% av landskronaborna ville se Fredrik Reinfeldt som stadsminister men endast 13,5% visade förtroende för Landskronamoderaterna.
– Det är bara att konstatera att vi gör ett uselt val, säger Tutti Johansson Falk.

Känner du att du har fortsatt förtroende eller kommer du att träda tillbaka?
– Det har jag inte hunnit fundera över men att det dåliga valet kommer att innebära förändringar inom partiet, det råder det ingen tvekan om.

Annons
 

Samarbete med Socialdemokraterna?
Att Moderaterna är allierade med Folkpartiet vet alla men kommer ni att söka samarbete med Socialdemokraterna?
Jag vet inte ännu. Vi har inte hunnit tala om det inom vår egen grupp. Men klart är att det parlamentariska läget blir intressant. Nu kanske det blir så att den politiska makten hamnar i kommunfullmäktige. Som det varit tidigare så har det funnits en majoritet vilket inneburit att man innan kommunfullmäktigemötena vetat vad som skulle klubbas genom. Skulle det inte bli någon ohelig allians mellan oss, Folkpartiet och Socialdemokraterna så kommer varje fråga att avgöras direkt i fullmäktigesalen. Och jag tror faktiskt att det är just det Landskronaborna vill se. Då får Sverigedemokraterna stå till svars för det dom är med och beslutar om, och det gäller ju även de svåra besluten.

Vad tror du det innebär för Landskronaborna att vi har ett regeringsskifte?
Det kommer bland annat att betyda att fler kommer att få riktiga jobb, avslutar Tutti Johansson Falk.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser