Annons

Torkild ej redo att svara på om han blir kommunalråd eller riksdagsman

Folkpartiet i Landskrona gör sitt bästa val någonsin. Trots att partiet tappar mest av alla på riksnivå så göra Torkild Strandberg och hans partikamrater i Landskrona ett historiskt val. 22.6 procent av väljarna valde att lägga sin röst på partiet i valet till kommunfullmäktige.
Folkpartiet ökar därmed från åtta mandat till tolv. Går man ytterliggare ett val bak i tiden så finner man att Folkpartiet i Landskrona 1998 var mindre än såväl Vänsterpartiet, Framstegspartiet och SPI (om än med två röster) och endast hade tre mandat i kommunfullmäktige.

Partiet har minst sagt genomgått ett lyckat generationsskifte.
Kan man rent av hårdra det och säga att Landskronaborna lagt sin röst på dig personligen Torkild?
– Man har röstat på Folkpartiet sen får man i efterhand se vart kryssen landat. Jag har agerat frontfigur men detta är ett stort lagarbete. Vi är många som lag ner kolossalt med tid, hårt arbete, engagemang och kreativitet för att uppnå detta, säger en mycket glad, stolt och upprymd Torkild Strandberg på måndagsförmiddagen.

Annons
 

Ni når ”bara” 12.2 procent av Landskronaborna i riksdagsvalet, kommentar?
Jag är mycket nöjd med hur Landskronaborna lagt sina röster på riksplanet. Vi gör det näst bästa fp-resultatet i landet. Tyvärr grumlas glädjen över det totala valresultatet i Landskrona, säger Strandberg och syftar på den nu mycket svåra parlamentariska situation som kommer att råda i kommunfullmäktige efter Sverigdemokraternas stora framgång.

I valkretsen Skåne läns västra, kniper partiet ett riksdagsmandat och överst på den listan står Torkild Strandberg.
Hur blir det Torkild, väljer du riksdagen eller kommer du nu hem och tar ditt ansvar och blir kommunalråd?
– Det är rätt att vi tar ett mandat i valkretsen, nu återstår det där att se hur kryssen fallit. Idag börjar diskussionen om hur Landskrona ska styras. Jag vill inte spekulera i någonting än. Först ska vi diskutera i vårt parti, sen ska vårt parti diskutera med andra partier, poängterar Strandberg och vill i dagsläget inte spekulera i om han blir kommunalråd eller ej.
Diskussionerna får ta den tid det tar. Vi har inte bråttom.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser