Annons

Gör nå´t på Museet

På valdagen den 17:de september öppnar den kreativa utställningen Gör nå´t på Museet i Landskrona. Det är mer en kreativ mötesplats än en utställning. Tanken är att besökaren skall använda händerna och tankens samspel för att vara kreativa.
– Detta är något som många går miste om i dagens samhälle, säger Elisabeth Arvidsson, avdelningschef på museet.

Varje dag kan man skapa något produktivt på första plan i byggnaden eller bara kolla på utställningsdelen.
Vi visar upp diverse föremål där man kan se hur kreativitet och återanvändande brukats. Det kan vara allt från en hylla gjord utav kylskåpsgaller till armband gjorda av återanvänt papper, säger Arvidsson vidare.

Annons
 

Det är detta man vill att besökarna skall få uppleva och skapa. Man har redan många skolklasser inbokade, bland annat ett antal gymnasieklasser. Det är just den yngre publiken man vill nå och uppmana till kreativitet. Självklart är alla välkomna.

Varje söndag kommer det att finnas handledare som hjälper till och även en speciell teknik kommer att stå i fokus. Nu på söndag kommer man till exempel att få skapa porträtt med lera. Invigningsdagen kommer även att förgyllas utav gruppen Nyckelbarn i café Nell Walden på Museet, ett musikkollektiv från Lund. Deras framträdande bygger på mycket improvisation och använder sig ofta utav ombyggda eller hemgjorda instrument.

På programmet framöver kommer man att kunna delta i smide då smeden Rasmus Rasmussen gästar den 8 oktober. Den 22 oktober kommer Mats Åkerberg och tillsammans med honom kan besökaren sy skinnmockasiner eller göra om sina egna skor. Samt den 19 november kommer det att hållas ett föredrag om den medeltida dräkten då man även kan ta tillfället till akt och slunga band, fläta band eller påta band.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser