Annons

4-åring svårt skadad i lägenhetsbrand

En flicka i fyraårsåldern fördes med livshotande skador till brännskadekliniken på Malmö Allmänna Sjukhus efter en lägenhetsbrand i centrala Landskrona. Det var strax innan klockan 12 som räddningstjänsten larmades till Ödmanssonsgatan.
– När vi kom till platsen möttes jag av mamman ute på gatan. Hon var av naturliga skäl hysterisk men kunde peka mot det fönster ut mot Regeringsgatan som ledde till rummet med flickan. säger Greger Edberg, styrkeledare på platsen.
– Tre rökdykare tog sig in i den kraftigt rökfyllda lägenheten och hittade flickan i rummet och därefter kunde de släcka branden.

– Lägenheten är helt utbränd. Vad som orsakat branden vet vi inte i nuläget men den startade i ett vardagsrum. säger Edberg.

Annons
 

På Malmö Allmänna sjukhus kan man bara meddela att flickan har mycket allvarliga skador.
– Det är för tidigt att säga något om flickan i nuläget. Det enda jag vet är att skadorna är livshotande, säger Hans-Göran Boklund, informationschef på UMAS.
Även mamman ska ha förts till samma sjukhus. Hur allvarliga hennes skador är vet inte Boklund.

Två andra personer som försökt ta sig in i lägenheten för att hjälpa ut flickan fördes med lindriga skador till lasarettet i Landskrona.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser