Annons

(S) lovar bygga boulehall

Ifjol ansökte Landskrona Bouleallians om att kommunen skulle gå i borgen för ett lån på 2,3 miljoner så att samorganisationen skulle kunna bygga en hall för inomhusspel. Alliansens ordförande, Hans Rau, visade då upp den invallade grusplanen ute vid idrottsplatsen som en tänkbar plats att bygga på. Förhoppningarna då var att hallen skulle stå klar hösten 2006. Alliansen fick dock nej på sin borgensansökan från Fritidsnämnden. Trots detta ser det nu ut att bli en hall.

I torsdags var företrädare från bouleklubbarna kallade till ett möte med anläggningschef Tom Sörensson på Landskrona Fritid och ordföranden i fritidsnämnden, Gulli Mattsson.
De 30-talet närvarande boulespelarna fick då ett löfte från Gulli Mattsson (s) om att kommunen skall bygga en hall som sedan skall drivas av alliansen.

Annons
 

Tre tänkbara platser presenterades:

  • Den invallade grusplanen vid IP
  • Ute vid Korpen
  • I närheten av curlinghallen

Alliansen förordar grusplanen vi IP och det är ingen dum plats, medger Tom Sörensson som dock inte vill föregripa några bygglovsplaner.
– Vi bildade en grupp på mötet som ska titta över detta.

Redan till nästa höst ska stans elva klubbar kunna få tak över huvudet, tror Sörensson.
– Meningen är att vi då ska ha byggt ett skal, som är isolerat och där det finns toaletter och bra belysning. I övrigt är tanken den att klubbarna själva ska fixa med banorna samt eventuella kansliutrymmen och café.

Kostanden beräknas till cirka 2,5 miljoner kronor under förutsättning att hallen hamnar på kommunal mark.

En hall skulle bli ett rejält lyft för vår verksamhet, säger Ronnie Jönsson ordförande i Landskrona Bouleklubb och tänker inte minst på rekryteringen av yngre medlemmar.
– Vi har lagt ner stora resurser på att få med ungdomar i föreningen utan att lyckas. Med en hall får vi ett helt annat verktyg när det gäller att kunna få ungdomar att spela. I landet i stort finns det många boulespelande ungdomar. Det är något vi nu även hoppas ska bli verklighet i Landskrona.

Läs även artikeln från november när Boulealliansen presenterade sitt förslag om en hall >>>

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser