Annons

Nya fina uppdrag för Stålhammar

Landskronadomaren Daniel Stålhammar fortsätter sin utveckling mot att en dag få döma de riktigt stora internationella matcherna. I Champions Leagues första omgång möts imorgon Hamburger SV och Arsenal och Stålhammar finns på plats på VM-arenan i Hamburg som fjärdedomare. Huvuddomare är Peter Fröjdfeldt och till sin hjälp på linjen har han Svalövs bäste flaggviftare, nämligen Fredrik Nilsson.
Det blir tredje gången jag är fjärdedomare i en Champions League match, säger Daniel Stålhammar till Landskrona Direkt.

Nu lär det med all säkerhet dröja ytterligare ett tag innan Stålhammar själv får det yttersta ansvaret på denna nivån men det är klart att han siktar dit.
Det rör på sig. Jag dömde nyligen en U21-kamp mellan Ryssland-Ungern samt UEFA-cupmatchen mellan Lokomotiv Sofia och Bnei Yehuda från Israel. Att sitta som fjärdedomare gör att man är förberedd den dagen det gäller. Jag har en bit till. Jag satt som fjärdedomare i 20-25 allsvenska matcher innan det begav sig där.

Annons
 

Hur ser då dagen i Hamburg ut?
– När vi landar i Hamburg i kväll möts vi av en representant från det tyska förbundet. Därefter är det inget direkt på programmet innan frukost imorgon. Klockan 10.00 har vi sedan ett tekniskt möte med representanter från UEFA, HSV och Arsenal. På mötet talar även Fröjdfeldt under cirka fem minuter. Därefter gör vi en kontroll av arenan. Sen tror jag det blir en sightseeing i stan innan vi börjar vår uppladdning vid 14-tiden. Då ligger man mest och slappar på hotellrummet. Man kan väl säga att vi laddar som en spelare inför match. Klockan 20.45 är det sedan matchstart. Så rullar det på.

Daniels uppgift under matchen blir att hålla koll på byten, tilläggstid, samt att tränarna håller sig inom den tekniska zonen som finns markerad.
Sen gäller det att vara ett skyddsnät till huvuddomaren ute på plan. Nu vet jag inte hur det blir imorgon men högst troligt blir det att vi kan hålla kontakt vi ett så kallat headset. Detta används ofta internationellt men ännu inte i allsvenskan. Det är kanske inte så konstigt då ett set kostar runt 50 000 kronor. Det är dock ett bra hjälpmedel, anser Stålhammar.

Vi på Landskrona Direkt kan inte annat än att önska landskronadomaren lycka till på den förhoppningsvis trevliga arbetsplatsen.
Tack så mycket. Det ska bli mycket roligt att komma till arenan och få vara med om ytterligare en Champions Legeue match.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser