Annons

Mammor driver kampanj för luskammar

I spetsen för kampanjen ”Du kan stoppa huvudlössen” står två lusbekämpande småföretagarmammor som tröttnat på lössens framfart på skolor och dagis. Kampanjen som äger rum den 15-17 september är den största i sitt slag hittills i Sverige.
– Vi tröttnade på att det var så många föräldrar som inte visste vad de skulle göra när de fick löss, och att de inte kände till att luskamning är det allra bästa sättet både för att upptäcka och bli av med lössen, skriver Natacha Wirdemark, en av det två lusbekämpande mammorna i ett pressmeddelande.

Kampanjen görs i samarbete med Skolhälsovården i Landskrona samt 36 andra kommuner, samt med skolsköterskor på enskilda skolor över hela landet. Totalt kommer över 120 000 föräldrar att få information från skolsköterskan om hur man luskammar och att det finns alternativ till kemiska lusmedel som många har problem med.
– Vi har själva allergiska barn och ville inte använda kemiska medel därför började vi använda en ny sorts luskam som tar bort lössens ägg. Får man bort äggen tidigt blir det inga löss, avslutar Natacha Wirdemark.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser