Annons

Nytt spännande filmprojekt för Landskrona Vision Ann Gomér-Roslund och Peter Roslund hr mycket på gång.

I höst börjar Landskrona Vision AB på nästa filmproduktion som kommer att bli två olika filmer med rikskända Ika Nord där hon läser och tecknar (TAKK – Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation) sagor om Alfons Åberg.
En film vänder sig till de yngsta barnen med sagorna ”God natt, Alfons Åberg” och ”Raska på, Alfons Åberg”. Den andra filmen vänder sig till de lite större barnen och innehåller sagorna ”Lycklige Alfons Åberg” och ”Kalas Alfons Åberg!”.

– Vi kommer också att ha med boken ”Alla möjliga Alfons” som är mer som en bilderbok med många användbara ord för att uttrycka sina känslor i. Även de här två filmerna vänder sig till gruppen barn med språkproblematik som behöver tecken som alternativt sätt att kommunicera av en eller annan anledning. I dessa berättelser finns oändligt många ord som är användbara ur alla ordklasser samtidigt som igenkännandet hos de flesta barn är stort, säger Ann Gomér-Roslund, producent på Landskrona Vision.

Annons
 

Handlingen i böckerna rör sig i vardagsmiljöer, har en stor portion humor och kärlek och i bilderna finns de saker alla är bekanta med från hemmiljön.

– Produktionen kommer även på DVD-versionen att innehålla en interaktiv del som kan användas i datorn där man mellan Ikas berättande kan klicka på bilderna från boken och se hur man tecknar saken man pekat på. De flesta av de orden finns redan i berättelsen men kommer även att finnas som en kort videosekvens. Med denna funktion tränas även bildseendet, finmotoriken, öga-handkoordination samt datorvanan upp samtidigt som man kan repetera vissa utvalda ord från berättelsen så många gånger man vill, menar Peter Roslund, även han producent.

Filmerna planeras vara klara våren 2007 och finansieras med medel från Specialpedagogiska Institutet.

– Under hösten 2006 kommer ”Kika på Ika 2” att vara klar till försäljning. I uppföljaren vänder vi oss till de lite äldre barnen som börjat skolan, är nyfikna på siffror och bokstäver. Det finns barn med i filmen som tecknar rim och ramsor och Ika sjunger om bl a höger-vänster, veckodagar, årets alla månader och så får vi lära oss teckna Idas sommarvisa, avslutar Roslund.

Mer information på hemsidan www.la-vision.se

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser