Annons

Play-off väntar Alex och Rasse

Det krävdes vinst för Sveriges U21-landslag när man i Farum igår ställdes mot Danmark. Sverige med två landskronapågar, Alexander Farnerud och Rasmus Lindgren, i startelvan gjorde en blek första halvlek för bli betydligt bättre i andra, då man med endast tio man på banan kunde göra två sena mål. Med drygt fem minuter kvar av matchen bjuder Alexander Farnerud på en läcker vrickning fram till Marcus Berg som i sin tur spelar fram Samuel Holmén. Elfsborgaren gör inga misstag utan kan dundra bollen i mål i bortre hörnet.
I 90:e spelminuten kan sedan Erkan Zengin med en distinkt nick punktera matchen för gott och Sverige kan kvittera ut en play-off match i mitten av oktober.

Med lite flyt hade Alexander Farnerud punkterat matchen tidigare.
Efter en bra svensk period i första halvleks slutskede lättar Farnerud bollen i ribban. Returen som han själv tar hand om skjuter han sedan över. Detta var Sveriges bästa chans under de inledande 45 minuterna. 20 minuter in i andra halvlek är man beredd att notera 1-0 till de blågule när Samuel Holmén forcerar fram och med en snett-inåt-bakåt-passning hittar Farnerud. Tyvärr brände Alex även denna chans.

Annons
 

Med ett landskronaperspektiv på matchen kan man med stor glädje se att mycket av Sveriges spel kretsar kring Lindgren och Farnerud. Rasmus Lindgren som ur sin defensiva mittfältsposition spelar klok och nära nog alltid på ett tillslag. En mittfältsmotor som inte har många övermän i Sverige idag. Alexander Farnerud är ständigt på hugget och sitter bara bollen inom ramen lär a-landslaget inte vara långt borta.

Nu väntar två play-off matcher på Sverige mot någon av de andra gruppvinnarna. Vinnaren i det dubbelmötet är klara för nästa sommars stora evenemang, nämligen U21 EM i Holland.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser