Annons

Ordförande i riksdagens justitieutskott besökte Landskrona Torkild Strandberg lyssnar på Johan Pehrson då han talar om ungdomsbrottsligheten och vad man kan göra åt den.

Johan Pehrson, folkpartiets talesman i rättspolitiska frågor och ordförande i riksdagens justitieutskott besökte igår Landskrona. Anledningen till besöket var att han ville informera sig om ungdomsbrottsligheten i Landskrona samt berätta om vad partiet vill göra åt problemet.
– Det handlar mycket om att den unge brottslingen redan vid första tillfället ska få veta vad som gäller. Det är mycket enklare att få en 14-årig förstagångsbrottsling att tänka om än en 24-årig notorisk brottslig, säger Pehrson.
– De som inte uppnått 15 år, det vill säga inte är straffmyndiga, bör få göra enklare tjänst om man begått något brott, till exempel måla parkbänkar eller binda blommor till begravningar.

Folkpartisten talade också om vikten att skolorna anmäler brott.
– Vad gäller småsaker som snöbollskastning och sådant är en sak. Men grövre brott måste anmälas varje gång. Dessutom måste föräldrarna informeras om läget.

Annons
 

Avslutningsvis förklarade Pehrson att han ville att polisen skulle slippa köra hem mycket unga som springer runt på stan vid olämpliga tider och befinner sig på olämpliga platser, till föräldrarna.
– Polisen blir ofta mött av föräldrar som inte bryr sig eller som blir irriterade. Man bör i stället kontakta föräldrarna och säga till dom att komma och hämta sitt omhändertagna barn, avslutar Johan Pehrson.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser