Annons

Landslagsaktuella landskronapågar

I dag är två förre detta BoIS:are i farten när Sveriges U21-landslag tar sig an Danmark. Det är Rasmus Lindgren och Alexander Farnerud som ska försöka betvinga danskarna i denna avgörande EM-kvalmatch. Matchen som förövrigt sänds på SportExpressen avgörs på Johnny Lundbergs nya hemmaarena i Farum (ca 25 km norr Köpenhamn).
Arenan är numera också permanent hemmaplan för danska U21.
En inbyggd arena som tar ca 10.000 åskådare och där Nordsjälland parkerar normalt sett (fyra i SAS-ligan). Hit borde svenska klubbar kosta på sig att göra ett studiebesök!, deklarerar Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida. En och annan kommunpolitiker från Landskrona skulle också kunna boka in ett besök.

Noterbart när det gäller BoIS:are i landslagssammanhang är att det båda mittfältarna Ivo Pekalski (16 i höst) och Jesper Olsson (15 om någon vecka) båda uttagna i vars ett pojklandslag. Ivo får den stora äran att resa med förbundskapten Roland Larssons P16/90 på EM-kval i Grekland mellan den 15 – 21 september. Sverige möter där Österrike, Grekland och Liechtenstein. Ivo har tidigare gjort två mål på 8 landskamper.

Annons
 

Debutanten Jesper Olsson är uttagen i förbundskapten Ulf Svenssons P15/91-landslag som i Tromsö ska möta Norge i en dubbellandskamp.
Jag blev otroligt glad över beskedet att Jesper kommit med i truppen, säger BoIS ungdomsansvarige Bernt Lindgren.
– Jesper är en tvåvägsspelare som ofta gör saker i mycket högt tempo. Själv tyckte han att det gick dåligt vid sommarens elitpojkläger men att han gjort bra ifrån sig på det efterföljande landslagslägret. Jag önskar killarna stort lycka till på sina respektive uppdrag.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser