Annons

Mäktig manifestation Drygt 300 MC-åkare drog genom Landskrona på lördagen.

Mäktigt och storartat var det när drygt 300 motorcyklar drog fram på Eriksgatan på lördagseftermiddagen. Mitt i gatan stod Landskronaprofilen Ulf ”Flyer” Ek och filmade hojåkarna som på detta vis manifesterade sitt stöd för de som drabbats av den dödliga sjukdomen ALS
Detta är gåshud. Jag har aldrig upplevt något liknande. Här åker alla oavsett MC, sida vid sida, för att ge sitt stöd åt forskningen. Det är stort, ansåg Ek och gav tummen upp till alla åkarna som passerade förbi hans kamera.

MC-åkarna hade samlats hos Road Riders vid lunchtid och därefter tagit en tripp till Knutstorp. Väl på plats på Ring Knustorp fanns professor Ingmar Rosén, Lund, och Hillevi Engbrant, VD för Hjärnfonden, som berättade och svarade på frågor om ALS.
Tusen känslor for genom kroppen på en. Jag var tvunget att stanna ett par gånger längs vägen då allt bara var så starkt. Det var otroligt kul med den uppslutning som det blev och att vädret sen också höll sig gjorde naturligtvis sitt till, säger Glenn Johannesson, en av initiativtagarna.

Annons
 

Åter i Landskrona kördes en liten ”raggarrunda” på stan innan motorcyklarna parkerades i långa rader längs med den avstängda delen av Stora Norregatan.
I samlad trupp gick man sedan till Maddes där det serverades Taco-tallrik och bjöds på härlig underhållning Fred Upstairs, Kuriosa och ett band från Helsingborgs musikskola.

Efterlysning av stulen kamera
Smolk i glädjebägaren var att en kamera stals vid Rådhustorget natten till söndagen. På minneskortet finns cirka 300 bilder från Landskrona Als-dagen.
– Bilderna betyder oerhört mycket för mig och de inblandade i detta projekt. Om Ni har nån sorts heder och samvete så snälla, snälla lämna tillbaks minneskortet. Kameran spelar absolut ingen roll att den är försvunnen men bilderna går aldrig att ersätta med pengar, säger Niclas Lundblad.

Vänligen lägg minneskortet i ett kuvert och skriv:
Niclas Lundblad
Vagnmansgatan 9B
261 40 Landskrona

Stoppa det på närmsta postlåda, ni behöver inte ens sätta på frimärke då jag kan lösa ut det.
Om någon har information som skulle kunna lösa detta, tveka inte att kontakta Niclas på telefon 0709 23 03 36.

Läs även vår inför artikel ALS-Dagen >>

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser