Annons

Landskronaroddare höll sig väl framme på SM Olof Nilsson och Peter Paulsson från Landskrona Roddklubb deltog vid helgens SM-tävlingar i Lilla Edet.

I helgen avgjordes SM och JSM i rodd i Ryrsjön i Lilla Edet. Från Landskrona Roddklubb deltog Peter Paulsson och Olof Nilsson i singel- och dubbelsculler. Ett nytt grepp från Svenska Roddförbundet var att slå ihop SM för seniorer och juniorer och köra tävlingarna i tre dagar.

Först ut var Peter som under fredagen rodde i klassen singel senior lättvikt, det vill säga roddarna får inte väga över 72,5 kg. Via försök och uppsamlingslopp tog sig Peter utan problem till A-final. Här slutade han på fjärde plats i ett mycket jämt och spännande lopp. Segrade gjorde Hammarbys Anders Johansson.

Annons
 

Olof hade det lite besvärligare i den tunga seniorklassen men tog sig även han ändå ganska enkelt till A-finalen. Här var fältet mer utspritt och längst fram var Brudpigas Lassi Karonen. Olof kom in på femte plats.

På lördagen satte sig Olof och Peter tillsammans i en dubbelsculler för att tävla i tungviktsklassen. Trots att killarna bara hade några få träningspass tillsammans och Peter egentligen är lättviktare lyckades de knipa fjärdeplatsen i loppet. Segrade gjorde även här Brudpiga med Lassi Karonen och Per Andersson i båten.

Resultat från SM/JSM finns på www.regatta84.se

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP


 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser