Annons

Lapp på lapp men ingen sömJane Maria Petersen och Elisabeth Westerlund två av de fem utställarna på konsthallen just nu.

Det går en röd tråd genom konsthallen de kommande veckorna. Tråden går genom fem konstnärer och diverse olika konststilar och material. Utställningen kallas för Overlap.
De fem konstnärerna låter konsthallen och omgivningen skapa deras verk och på sådant vis skapas ett samband mellan de olika stilarna och konstverken. Små detaljer återfinns genom hela utställningen.
Det är en otroligt kul byggnad att ha utställning i, den lever och förändras eftersom ljus utifrån och annan atmosfär så lätt tar sig in i konsthallen. Den är tung men ändå försvinner den i sin omgivning. Det är en utmaning och därför ville vi skapa en utställning där vi låter utställningshallen vara förutsättningen, berättar Elisabeth Westerlund, en av de fem konstnärerna.

Landskrona konsthall är speciell och enligt Birthe Wibrand är det utställningar som Overlap något man vill satsa allt mer på.
Utställningar som kommenterar byggnaden och blir ett med den ser vi gärna mer av i framtiden.
Utställningen invigs den 2 september klockan 14.00 och då man kolla på allt från broderi till psykedeliska oljemålningar.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser