Annons

Höstpremiär för Minnesbanken

På söndag inleds höstens program i Minnesbanken på Landskrona Museum. Minnesbanken är öppen första söndagen varje månad klockan 12-16 och har olika teman i samband med museets söndagsprogram.
Temat i Minnesbanken på söndag är Kvinnliga Landskronafotografer.
– Det har funnits en hel del kvinnliga fotografer i Landskrona genom tiderna. I motsats till andra hantverk var fotografyrket inte spärrat för kvinnor. Ur museets föremålssamling har plockats fram fotoutrustning från Valborg Hagman och Gunhild Sandgren. Valborg Hagman var dotter till Anton Hagman och tog över firman från sin mor Alma Hagman 1940. Anton Hagman slutade med sin verksamhet 1926. Gunhild Sandgren var född i Mönsterås 1884 och kom till Landskrona 1916, skriver Carita Hermansson för Landskrona Museum i ett pressmeddelande och fortsätter.
Ur museets bildsamling kan man till exempel få se bilder tagna av olika kvinnliga fotografer verksamma i Landskrona, till exempel Maria Thunell som var gift med Carl Zoega. Han startade sin verksamhet i Landskrona innan han flyttade till Helsingborg. Och det finns många fler exempel på kvinnliga fotografer från Landskrona. Kom och träffa dem på söndag i Minnesbanken.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser