Annons

Lördag: ALS-Dagen slår rekord Jonas Levin, Glenn Johannesson och Madelen Nilsson ser fram emot lördagens ALS-dag.

På lördag arrangeras ALS-dagen i Landskrona. ALS står för Amyotrofisk Lateral Skleros vilket är ett samlingsnamn för en grupp neurodegenerativa sjukdomar där nervceller i hjärnan, hjärnstammen och ryggmärgen dör, vilket leder till muskelförtvining och förlamning.
De mest kända som drabbats av sjukdomen är Rapportjournalisten Ulla-Carin Lindquist och
författaren Maj Fant. Men även i Landskrona finns folk som är drabbade.
– En av våra kompisar fick sjukdomen för två och ett halvt år sedan. Dessutom har en tjej i Landskrona drabbats. Därför ville vi göra en insats för att stötta forskningen som just nu är på frammarsch, säger Glenn Johannesson, en av arrangörerna.

ALS Bike Run
ALS-Dagen kommer att inledas på två håll. Dels på Road Riders lokaler på Faktorigatan och dels på Maddes Café på Järnvägsgatan. På båda ställena går startskottet klockan 12.00.
– Då kommer en massa motorcykelägare att visa upp sina fordon hos oss och därefter åker vi iväg på en liten tripp till Knutstorps Ring. Vi har valt att kalla utflykten för ALS Bike Run. Alla som har hoj är välkomna att hänga med. Vi lägger vars en femtiolapp som går till Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning, säger Jonas Levin för Road Riders.

Annons
 

Väl uppe på Knutstorps Ring väntar Professor Ingmar Rosén, Lund, och Hillevi Engbrant, VD för Hjärnfonden, som talar och svarar på frågor om sjukdomen.
– Sen bär det iväg mot Landskrona igen. Vi kör in norra infarten och kommer efter en kortare runda i stan att köra till Maddes. Det blir mäktigt. Är vädret bra räknar vi med att flera hundra motorcyklar kommer att dyka upp vid restaurangen vid 16-tiden, säger Levin.

Spice Duo på Maddes
Även på Maddes startar aktiviteterna klockan 12.00 då Spice Duo bjuder på smäktande toner. Därefter uppträder Anna & Kosta samt Katja på caféet/krogen.
– På kvällen blir det sedan fullt ös på Maddes, säger krögare Madelen Nilsson.
– Efter klockan 16 kommer det att kosta femtio kronor att komma in. Då får man en Tacos-tallrik. Pengarna lägger man i en stor bössa och allt kommer sedan att gå till Ulla-Carin Lindquists stiftelse. Vi kommer även att skänka en del av det som kommer in via försäljningen i baren, lovar Nilsson.

Banden kommer därefter att avlösa varandra inne i restaurangen. Bland annat så kommer reggaefavoriterna Kuriosa att lira. Dessutom kommer Fred Upstairs att uppträda och mellan banden så spelar Steven plattor. Detta är spikat och förmodligen så dyker det upp fler band under kvällen.

Rekordpengar
På Maddes kommer även olika lotterier med fina priser att hållas. På vinstbordet ligger allehanda priser, till exempel mobiltelefoner, restaurangcheckar och möbler.
– Det är Micke Eriksson som varit ute och raggat bland företag. Han har gjort ett fantastiskt jobb. Han har fått företagen att skänka såväl priser som pengar. Och jag kan avslöja att det redan nu, alltså innan själva ALS-dagen, så har det kommit in mer pengar till Ulla-Carin Lindquists stiftelse än vad det gör på ett helt år. Det är nästan svindlande, säger Glenn Johannesson.

Att det börjat handla om så stora summor har fått konsekvenser.
– Det är konstigt. Så fort det rusar iväg så blir det politik av det hela. Men det skiter vi blankt i. Vi gör detta för vår polare och inget annat, dundrar Johannesson.

Nu uppmanar arrangörerna att Landskronaborna visar sig på sitt bästa humör och gör dagen oförglömlig.
– Det skrivs så mycket skit om stan. Nu har vi äntligen en stor positiv grej på gång och därför hoppas vi att folk visar sig ute och har det trevligt samtidigt som man stöder den goda saken, säger Glenn Johannesson.

Förutom Maddes, Road Riders och andra mc-föreningar så står även Ulla-Carin Lindquist stiftelse för ALS-forskning bakom arrangemanget.
– Anledningen till att vi valt just Ulla-Carin Lindquist stiftelse är att ALLA som jobbar där gör det ideellt. Det betyder att varenda krona man skänker går till forskningen, avslutar Johannesson.

Alla gåvor, både stora och små, till Ulla-Carin Lindquist stiftelse för ALS-forskning tas tacksamt emot på postgiro 90 00 49-8
OBS! Märk talongen Landskrona Als-Dag.

Vill man kan man även bidra genom att sätta in pengar till Hjärnfonden som även de arbetar för forskningen kring ALS. Deras postgironummer är 90 11 25 –5.

Läs mer på www.landskronaalsdag.se.

Se filmen ”Min kamp mot tiden” av Ulla-Carin Lindquist
genom att klicka här.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser