Annons

Fackordförande hälsade på lokalavdelning

Idag besökte IF Metalls ordförande Stefan Löfvén Landskrona. IF Metall är resultatet av sammanslagningen mellan förbunden Industrifacket och Metall som genomfördes vid årsskiftet.
– Jag reser runt i landet för att träffa samtliga lokalavdelningar och idag stod Landskrona på tur, sade Löfvén på torsdagsförmiddagen.
– Vi ser en trend som pekar mot att det går allt bättre för den svenska industrin. Många talar om att företag flyttar utomlands men det finns de som även flyttar hem delar av sin verksamhet. Atlas Copco är ett exempel av flera, sa Löfvén bland annat.
– Lönefrågan är inte den enda idag. Vi har en välutbildad befolkning som är mycket flexibla. Dessutom är den svenska modellen med fackföreningar kontra arbetsgivare bra. Den ser till att samtliga parter får bra försäkringar och avtal.

Att det går bra för industrin märks även i Landskrona. Enligt den rapport som Nordic Evaluation Group (NEG) presenterade tidigare i veckan så har Landskrona 29 större företag (mer än 50 anställda) vilket är sex mer än riksgenomsnittet.
– Det är många kommuner som ser med avund på detta, säger Björn Anders Larsson för NEG. I rapporten kan man bland annat läsa att de 20-30 största företagen i Landskrona ökar sin volym och lönsamhet under 2006 samt att några av dom även nyanställer.

Annons
 

IF Metalls Landskronaavdelning som bildades den 1 maj har cirka 5 800 medlemmar.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser