Annons

Intern kritik inom Invest in Landskrona

I samband med Invest in Landskrona AB:s styrelsemöte på måndagen föreslog de båda borgerliga representanterna Kurt Boström (m) och Tord Ohlsson (fp), dels att Invests styrelse skulle träffa Marknadsbolagets styrelse och dels att styrelsen skulle bjuda in till en träff med de sju företagsledare, med Börje Andersson i spetsen, som under sommaren levererat en lång rad förslag till förändringar i Landskrona.
Majoriteten i Invests styrelse, som består av tre socialdemokrater under Anders Karlssons ordförandeskap, avslog båda förslagen.

– Jag är förvånad, säger Tord Ohlsson.
– Socialdemokraterna i Invests styrelse blockerar medvetet samarbete med det lokala näringslivet och tål tydligen inte att lyssna till kritiska röster.

Annons
 

– Detta är farligt för Landskronas utveckling, säger Kurt Boström.
– Bara om näringsliv och politik samverkar och är beredda att lyssna på varandra kan vi utveckla Landskrona.

Tutti Johansson Falk (m) och Torkild Strandberg (fp) stämmer in i kritiken:
– Det är skandal att Invest, som har till huvuduppgift att locka nya företag till kommunen, har en styrelsemajoritet som inte tål att lyssna på kritik. I vårt senaste budgetförslag menade vi att Invest i sin nuvarande form borde avvecklas. Dagens händelse har stärkt oss i detta, avslutar de båda.

Invest in Landskronas ordförande, Anders Karlsson (s) och hans partikollegor vill avvakta valresultatet den 17 september innan man bokar tid för ett eventuellt möte med de aktuella företagarna samt Marknadsbolaget, enligt Landskrona Posten.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser