Annons

(S) lovar fortsatta satsningar på äldre och stöd till anhöriga

Under eftermiddagen hade PRO:s Samorganisation i Landskrona bjudit in de politiska partierna till en utfrågning på Folkets Hus. 75-talet, företrädesvis grå pantrar, kände sig mannade att ta del av partiernas budskap.

I samband med mötet passade Socialdemokraterna på att göra nya utspel om satsningar på äldre i Landskrona. Tidigare har vi skrivit om S-löftena om gratis kollektivtrafik i Landskrona för ålderspensionärer. Nu går partiet vidare och utlovar billigare mat på dagcentralerna samt utökat anhörigstöd.

Annons
 

Vi kommer att införa en ny biståndsform i form av matservice i dagcentralerna. Det gör att priset sänks till 42 kr. Detta är ett komplement till att få maten hem till sig, förklarar Eva Örtegren, ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden och tillägger,
– För oss är det viktigt att kommunens pensionärer får möjlighet till ett aktivt liv. Verksamheten vid dagcentralerna är en central del i detta, och det är viktigt att de som inte själva kan laga mat eller som behöver social kontakter inte ska behöva avstå på grund av ekonomin.

Socialdemokraterna i Landskrona vill vidare utöka anhörigstödet, genom att samarbetet med frivilligorganisationerna ska förbättras. Här talar man om öppen dagverksamhet på anhörigcentrum, pröva dagverksamhet för personer med stort omvårdnadsbehov, skapa mötesplatser för anhöriga och ta fram anhörigombud för hemvården.
– De anhöriga tar idag stort ansvar. Kommunen ska stödja och stötta anhöriga för att de ska orka ta detta ansvar, avslutar Eva Örtegren.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser