Annons

Socialdemokraterna jagar pensionärsröster- Lovar gratis bussresor

Landskronas Socialdemokrater ger sig in i valdebatten och riktar bland annat in sig på kommunens pensionärer. Vid en eventuell valseger kommer man under nästa mandatperiod att pröva gratis kollektivtrafik för pensionärer över 65 år.
– Vi ser det som viktigt att kommunens äldre kan leva ett aktivt liv, och vi tror att gratis kollektivtrafik kommer att kunna bidra till detta, säger kommunalrådet Niklas Karlsson (s).

Den avgiftsfria kollektivtrafiken kommer att vara på försök. Om det faller väl ut, kommer avgiftsfriheten att bli permanent enigt ett pressmeddelande. Kostnaden beräknas till två miljoner kronor.
– Kollektivtrafiken blir självfallet inte endast avgiftsfri inom staden, utan gäller för resor inom hela kommunen. Det gör att man som pensionär enkelt kan ta sig från exempelvis Häljarp eller Asmundtorp in till stan, säger Niklas Karlsson.

Annons
 

Men detta är inte det enda som är på gång inom kollektivtrafiken. Just nu undersöks möjligheten att skapa en ny busslinje från centrum till Örja, med hållplatser vid infarten och Överskottsbolaget/Jysk.
– En sådan linje är efterfrågad av många. Den skulle knyta samman staden på ett bra sätt och underlätta för dem som inte kan gå eller cykla. Diskussioner om detta förs sedan en tid med regionen, som har ansvaret för busstrafiken, avslutar Niklas Karlsson.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 


Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser