Annons

På måndag arrangerar Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna i Landskrona en dag för äldre- och handikappomsorgen. Drygt 1300 kommunanställda i omsorgsyrken får nu en personlig inbjudan i sin brevlåda.
På hotell Öresund hålls en minimässa om omsorg utförd av privata företag. Här har man chansen att träffa omsorgsföretag och anställda som med egna ord beskriver hur vård och omsorg fungerar på arbetsplatser utanför Landskrona kommun. Alf Svensson, riksdagsledamot och f.d. partiledare (kd), öppnar arrangemanget 13.00 med ett kort tal och finns därefter tillgänglig för diskussion.
– Äldreomsorg är och kommer att vara en av de viktigaste verksamheterna i kommunen under lång tid framöver, säger Tutti Johansson Falk (m) och fortsätter.
– Därför behöver vi utveckla omsorgen så att alla, både de äldre och våra medarbetare, kan hitta en inriktning man trivs med.

– Bristen på valfrihet och egenmakt i äldreomsorgen i Landskrona är en skandal. Alla ska, även när vi blir äldre, bedömas som självständiga individer och inte som ett kollektiv, säger Torkild Strandberg (fp).

Annons
 

– Vi vill slå hål på myterna om borgerlig omsorgspolitk. Det viktigaste är människorna, både de som får och de som ger omsorg. Det behövs mer glädje och lust och vi vill visa att vi har omsorg om omsorgen, säger Åke Rahlén (kd).

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser