Annons

Uppåt för handeln i Landskrona

Statistiken från Svensk Handels rapport om dagligvaruhandeln i nio skånska kommuner visar på sensationellt stor ökning av cityhandeln i Landskrona (13,3%).
Tack vare ett idogt arbete från vår sida lyckades vi behålla Bergendahls i kommunen, säger Hans Eriksson VD på Invest in Landskrona.
– Att AG dessutom ändrade till den större och första City Gross Kompakt-butiken i Sverige, ser vi som stort förtroende från Bergendahls sida, fortsätter Eriksson.

– När nu ännu en ny aktör köpt Kungsledens fastighetsbestånd i Landskrona inkl. f.d AG-lokalen, ser vi ännu positivare på möjligheterna för en bra cityhandelsutveckling. AnneHem AB som de nya ägarna heter, har lovat att satsa långsiktigt på Landskrona och tar över i månadsskiftet september/oktober, berättar Hans Eriksson.

Annons
 

Andes Karlsson, ordförande i Invest in Landskrona, ser positivt på utvecklingen:
– Det ser mycket ljust ut för Landskrona. Vi ser det i handelns ökning, i fallet i arbetslöshet och i kommunens tillväxt. Detta hänger samman med den aktiva näringslivspolitik som vi för, men också med väl fungerande kollektivtrafik, inte minst den lyckade satsningen på tråd- och gasbussar, och med den omfattande nybyggnationen i kommunen.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser