Annons

Dags för femte trädgårdsgilletÅrets nio bidrag till Flottaste Flotten

Landskrona har en lång tradition av odlande med många aktiva trädgårdsföretag, uppskattade koloniområden och vackra parker. 18-20 augusti arrangeras Landskrona Trädgårdsgille för femte året i rad som lockar trädgårdsnjutare av alla de slag till Landskrona.
Liksom tidigare år blir det Flottaste Flotten, trädgårdsmarknad, öppna privata trädgårdar, skördegille och konserter men gillet bjuder även på några nyheter.

Blomsterlådan
I år blir det en tävling kallad Blomsterlådan där alla som vill får ställa ut sitt blomsterarrangemang i valfritt kärl. De som anmält sig ställer ut sin kruka, balkonglåda eller urna utanför Konsthallen och dessa bedöms av en odlarkunnig jury.

Annons
 

Trädgårdar på Ven
Nytt för i år är att det blir öppna trädgårdar även på Ven.
Ön i Öresund har ett speciellt klimat som lockar många öbor att ge sig på den styva leran – med lyckat resultat. Några av dessa trädgårdar kommer att vara öppna för allmänheten under söndagen tillsammans med kolonier och trädgårdar i Landskrona med omnejd.

Slöjdverkstäder
Det blir verkstäder i samarbete med Hemslöjden för den som vill fläta pile och tälja pinnar till trädgården. Liksom tidigare blir det verkstad för både stora och små med Museets pedagoger, i år får man tillverka fågelskrämmor.

Flottaste Flotten
De populära flytande trädgårdarna ankras upp i vallgraven utanför Landskrona konsthall. Trädgårdsföretag och föreningar i kommunen medverkar med var sin fantasifull flotte. Efter vårt första trädgårdsgille krävde publiken att få rösta på vilken de tyckte var bäst så då skapades den populära tävlingen Flottaste Flotten.
De flytande trädgårdarna finns i vallgraven till och med 23/8.

Konserter
Framför Konsthallen bjuds det på härliga picknickkonserter som inviger och avslutar gillet. Årets invigare är Inger Palmstierna, välkänd trädgårdsjounalist och för musiken står Kvartett Traktor från Uppsala som spelar fräck musik från östra Europa.
Den avslutande picknickkonserten blir i år med brasilianskt jazzgung då sångerskan Miriam Aïda kommer med Fredrik Kronkvist och ett ytterst svängande band. Då avslöjas även vilken flytande trädgård som publiken valt till årets Flottaste Flotte och vem som är vinnare i Blomsterlådan.

Trädgårdsmarknad
På lördagen dukar Landskrona Trädgårdssällskap upp till trädgårdsmarknad med olika deltagare med växter, redskap, smide och annat som hör trädgården till.

Skördegille
Årets Kock, Peter J Skogstöm har varit med på skördegillet under flera år tillsammans med elever från Restaurangskolan. De bjuder på gröna rätter av nyskördade ekologiska grönsaker som odlats vid Rothoffska museikolonin. Mycket gott och inspirerande!


Landskrona Trädgårdsgille är ett samarrangemang mellan trädgårdsföretag, föreningar och förvaltningar i Landskrona.

Program

Fredag den 18 augusti

 • Kl. 19 Invigning av Trädgårdsgillet vid Konsthallen. Invigningstalare Inger Palmstierna. Picknickkonsert med Kvartett Traktor med fräck klezmermusik. Ta med egen picknickkorg och filt.

Lördag den 19 augusti

 • Vid Konsthallen
  10-15 Trädgårdsmarknad. Landskrona Trädgårdssällskap arrangerar.
  11-14 Skapande verkstad med fågelskrämmor som tema, för stora och små.
 • Vid Solsidan, Citadellet
  10-17 Slöjdverkstäder med trädgårdstema, pileflätning och pinntäljning.
  14-15 Skördegille med Årets kock Peter J Skogström och Restaurangskolans elever.

Söndag den 20 augusti

 • 10-16 Öppna privata trädgårdar runt om i kommunen.
 • Vid Konsthallen
  11-16.30 Blomsterlådan! – utställning och tävling med blomsterarrangemang i lådor och urnor.
  15.00 Picknickkonsert med Miriam Aïda Meu Brazil, brasilianskt jazzgung med Miriam Aida, Fredrik Kronkvist med flera. Ta med egen picknickkorg och filt.
  Ca 15.30 Flottaste flotten koras, utlottning av fina priser till de röstande. Vinnare i Blomsterlådan presenteras.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser