Annons

Kultursatsning för gymnasieelever

Landskrona-Kävlinge-Svalövs gymnasieförbund och Fritids- o Kulturförvaltningen i Landskrona storsatsar nu tillsammans under höstterminen 2006. Gymnasieförbundets cirka 2000 elever på sju skolor kommer att erbjudas ett fullspäckat kulturprogram, som innehåller nästan 30 olika aktiviteter inom teater, bibliotek, bio, museum, konstutställningar m.m.

Exempel på arrangemang är showgruppen Estrad, Cirkus Cirkör, popmusikern Jonas Jonasson, artisterna Myrra Malmberg och Helen Sjöholm, biblioteksarrangemanget ”Låna en fördom”, författaren Peter Gissy, utställning om Nell Walden, utställning av fotografen Lee Friedlander, stadsvandring, skulpturvandring m.m.
– Genom höstens samarbete med gymnasieförbundet öppnar vi Landskronas rika kulturliv med många arrangemang även för gymnasieungdomarna, säger Håkan Persson en av de ansvariga för gymnasiesamarbetet på fritids- o kulturförvaltningen i Landskrona.
– Vår ambition är att alla våra elever årligen skall få tillgång till minst ett kulturellt arrangemang inom ramen för sin skolgång, säger Tomas Johansson, utbildningsdirektör inom gymnasieförbundet.

Annons
 

Utöver samarbetet med kommunen kommer även gymnasieförbundet via samarbete med Landskrona riksteaterförening kunna erbjuda 150 gymnasieungdomar en riksteaterföreställning den 2 oktober. Det blir Ibsen-pjäsen Lille Eyolf i regi av Lars Norén.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser