Annons

Vad händer i den sista sommarmånaden?

Det finns gott om saker att göra resterande dagar i augusti. Om bara vädret tillåter vill säga. Den 18 augusti är det både Trädgårdsgillet och picknickkonsert med Kvartetten Traktor utanför Konsthallen med fri entré. Dagen därpå startar Vallåkraträffen, Skandinaviens största bilträff för ombyggda bilar. Detta kommer med säkerhet bli lika populärt som tidigare år då de dragit till sig cirka 1500 bilar och nittontusen besökare. Trädgårdsgillet fortsätter till den 20de, likaså Vallåkraträffen.

Är man ute efter lokal historia så bör man boka billjett till en av de tre guidade turerna som infaller 22-24de. Första turen är en vandring genom staden med inriktning på medeltiden och det danska ursprunget, guide är Palle Påander. Dagen därpå tar Örjan Ekström över och leder intresserade genom stadens monumentalbyggnader, så som teatern, vattentornet, brandstationen. Alla dessa byggnader har en sak gemensamt, Sundbärg. Det var även mannen som drog upp riktlinjerna för stadens utveckling. Avslutnings vis den 24/8 är det byvandring i Asmundtorp med Erik Löfgren.

Annons
 

Avslutar månaden gör Lotta Folkesson med skönsång uppbackad av Suzanne Ingvaldson på flöjt och Håkan Falk på piano. Detta i Borstahusens Kapell.

För mer information besök Landskrona och Vens turistbyrå här >>

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser