Annons

Ingen Magnusdag på Seglarpaviljongen- Mange Tack kommer dock tillbaka

På lördag nästa vecka har Magnus namnsdag. Detta har de senaste åren firats på Seglarpaviljongen under ledning av Magnus Forslid, mer känd som Mange Tack. I år blir det dock inget firande på Seglarpaviljongen. Anledningen är att Magnus opererat bort en tumör ur hjärnan. Sakta men säkert är han på väg tillbaka efter den stora operationen.
– Dom opererade bort tumören den 17 maj och sedan dränerade dom elva dagar senare, berättar Magnus då redaktionen hälsar på ute i Råga Hörstad.

Den stora operationen har gjort att Mange sitter i rullstol. Det är dock något som inte kommer att vara för evigt.
– Jag går hos sjukgymnast och tränar regelbundet. Dessutom går jag med en rollator varje dag för att träna. Men hur lång tid det tar innan jag är helt återställd vet ingen idag, säger Magnus.

Annons
 

Då Magnusdagarna bruka firas har han alltid gitarren med och de som hört honom vet hur det brukar låta. Ingen är oberörd. Magnus har dock smidigt andra planer.
– Det kan ni tro. Jag har en polare i Göteborg som också sitter i rullstol. Han heter Eddie Wheeler och han är en jäkel på gitarr och sång. Jag har fixat så att han kommer till Seglarpaviljongen den 25 augusti. Om min hälsa tillåter så kommer även jag att riva av ett par låtar men det får framtiden utvisa.

Forslid har alltid varit produktiv och skrivit låtar som är verklighetsbaserade. Dessa är oftast även kryddade med humor. Att han opererat bort en tumör i hjärnan har gett han nya uppslag som närmast får betraktas som burleska.
– Jag har en på lut som ska heta ”Rör inte min rollator” men det är inte den enda. Jag filar även på en som kommer att heta 139:7. Det är det specifika namnet på den tumör kirurgerna opererade ut. Den var stor som en pingisboll. Jag frågade läkarna om jag kunde få den i en burk för att ha med på spelningar i framtiden men de sa att den skulle till labbet. Det var ju synd, säger Forslid och skrattar åt det hela.

Han har dock svårt för att hålla skenet uppe hela tiden. Att han är bunden till sin rullstol är jobbigt.
– Jag skulle vilja ta den och slänga den åt helvete. Sen har jag det svårt med talet. I början var det hopplöst. Ingen förstod ett skit av vad jag sade. Är man då klar i knoppen så tar det rejält på krafterna. Som det känns nu så tar allt evigheter. Jag hoppas dock att jag en dag kan se tillbaka på detta och säga att operationen var värd det. Som det är nu vet jag inte.

Förutom att spela musik så längtar Forslid till fyra saker.
– Det närmaste är att jag inte kan komma ut i min trädgård och det gör ont i mig. Jag kan bara sitta här i köket och titta ut. Vill jag ut i friska luften så är jag förpassad till framsidan och där är bara gata. Jag längtar också efter min hund som för tillfället passas av min gode vän Susanne. Sen längtar jag tillbaka till Rådhustorget om lördagarna plus sommarens alla marknader med det primitiva levandet det innebär, avslutar Magnus och hälsar alla välkomna till Seglarpaviljongen den 25 augusti för en oförglömlig stund.


Magnus Forslid blickar ut mot trädgården som han inte kan komma ut till.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser