Annons

Lehrecke ställer ut foto på Örenäs

Igår hade Glumslövsbon Hans Lehrecke premiär för en fotoutställning i Blå Salen på Örenäs Slott. I salen hänger 32 svartvita fotografier som är tagna från 60-talet fram till nu.
– Det var svårt att välja ut vilka bilder jag skulle publicera. Jag har dock valt att köra miljö- och personbilder från regionen, säger fotografen.

Förutom fotografi så är Lehrecke känd fös sina många dikter och målningar.
– Vi något tidigare tillfälle har jag haft rena fotoutställningar. Om jag minns rätt så hade jag en jätteutställning på 70-talet på biblioteket då det låg på Eriksgatan. Men jag har även haft mixade utställningar, berättar Lehrecke vidare.

Annons
 

Bilderna på Örenäs är mer eller mindre stämningsfulla men någon personlig favirot har han svårt att plocka fram.
– Alla bilderna har en historia att berätta. Barnbilderna är på mina egna barn och de är naturligtvis härliga för mig.

En annan favorit är bilden på en båt med utombordsmotor som stävar ut mot Öresund. I aktern står en man och längst fram ser man två barn.
– Det är kul. När jag flyttade till Glumslöv några år efter jag tagit bilden så ville jag köpa ett fiskenär att hänga i taket. Det var 1969 och det var modernt då. Naturligtvis frågade jag runt i Borstahusen och fick napp av en man som jag genast kände igen. Jag hämtade då bilden och visade upp. Det var ett trevligt ögonblick, säger Hans som älskar sitt sund.
Jag kan berätta att jag har rott till Ven minst 50 gånger. Jag önskar faktiskt ibland att jag hade en båt att ro över med igen, skrattar han.

Utställningen pågår till och med den 10/9.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser