Annons

ALS-Dagen i Landskrona

Den 2 september anordnas ALS-dagen för första gången i Landskrona. Bakom idéen står Anders och Anita Lindell från Maddes Café och Restaurang, Jonas Levin från Roadriders Mcc samt Glenn Johannesson från Verkstan.
Det kommer att finnas trubadurer, liveband och jippon hela dagen utanför Maddes i Landskrona. Dessutom kommer en stor mc-kortege att köra genom nordvästra Skåne. Alla intäkter går oavkortat till forskningen kring ALS (Amyotrofisk lateralskleros) via Ulla-Carin Lindquists stiftelse. En stiftelse där alla arbetar ideellt och det finns en garanti att pengarna inte bara går åt till administrativa avgifter, utan verkligen kommer fram.
Man vill uppmärksamma landskronaborna inför sjukdomen, detta efter att en nära vän till organisatörerna och stor profil inom både restaurang/krog branschen samt mc-världen insjuknat i ALS.

ALS är namnet på en grupp neurodegenerativa sjukdomar där nervceller i hjärnan, hjärnstammen och ryggmärgen dör. Detta leder till muskelförtvining och förlamning. Sjukdomen brukar börja smygande eller mer sällsynt plötsligt med svaghet i tungan, en hand eller ett ben. Så småningom förlamas och förtvinar muskulaturen i hela kroppen.
Den sjuke avlider i koldioxidnarkos när andningsmuskulaturen försvagas. Det finns inget botemedel mot ALS i dagsläge. En bromsmedicin som gör att sjukdomen utvecklas något långsammare är allt som finns.

Annons
 

Dagen börjar med att motorcykelföljet samlas vid Roadriders Mcc där alla som vill, kan delta oavsett hoj. Efter en tur genom de vackraste delarna av västra Skåne avslutar man vid Maddes Café och Restaurang. Där kommer man att kunna få information om sjukdomen, äta gott och lyssna på musik fram tills timman efter midnatt.

Mer information om dagen kan du hitta här >>

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser