Annons

Unikt samarbete mellan företag och gymnasieförbund

Landskrona-Kävlinge-Svalövs gymnasieförbund och Landskrona-företaget Saxtorps Trading AB startar i augusti ett unikt samarbetsprojekt för utbildning av elever på gymnasienivå inom ballast-och truckutbildning. För gymnasieförbundets del ansvarar Svalöfs gymnasium, som har naturbruks-och fordonsprogrammen.

Utbildningen har som mål att eleverna efter genomförd utbildning skall erhålla förarbevis på truck och hjullastare samt kunna genomföra en mängd arbetsmoment inom ballastentreprenader med hjullastare. Saxtorps Trading har i detta samarbete tagit fram lokaler, maskiner och testområden för maskiner i Landskrona i huvudsak på Lamellgatan 10 men även på Lundåkra industriområde. Svalöfs gymnasium ansvarar för den rena utbildningsdelen som ingår i ett gymnasieprogram. Projektet kommer pågå under minst fyra terminer.
– Detta är ett bra exempel på hur det framtida samarbetet mellan skola och företag kan utformas. Med detta projekt möter vi också ett uttalat rekryteringsbehov från branschen, säger utbildningsdirektör Tomas Johansson

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser