Annons

Skyfall orsakade översvämningar

Då Landskrona Direkt talade med räddningstjänsten på onsdagsmorgonen kunde man berätta att allt varit lugnt under natten. Då vi ringde igen efter skyfallet mitt på dagen var läget ett helt annat.
– Det första samtalet fick vi klockan 11.09 och sedan dess har vi tagit emot cirka 50 anmälningar om översvämning, berättar styrkechef Christian Johansson strax efter klockan 13.00.
– Förutom en massa översvämningar i källare och så vidare så var vi tvungna att stänga av Ringvägen en liten stund men det är öppet igen. Det var också illa på Idrottsvägen, Öresundsgatan och Nedre Gatan i Borstahusen, säger Johansson och redaktionen kan bekräfta detta.

Nu hoppas man dock att det värsta ovädret ska ha försvunnit.
– Dom har lovat enstaka skurar senare idag men det kommer förhoppningsvis inte att bli lika kraftigt som tidigare, avslutar styrkechefen.

Annons
 

Detta bekräftas av SMHI.
– Vi har inga exakta mätningar från Landskrona men obekräftade uppgifter pekar på att det kommit 50 millimeter på ett par timmar i Trelleborg och 40 millimeter på en timme i Kristianstad. Nu vänta enstaka skurar någon eller några dagar i Skåne, uppger SMHI Kundtjänst.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser