Annons

Nordic Week fortsätter med vind i seglet

Det var friska sydliga vindar med mycket vågor och sol på sundet under gårdagens Nordic Week. Båda klasserna hann genomföra tre seglingar under bra förhållande.

470-klassen gick in på NMs andra dag och de lite yngre seglarna i Yngling påbörjade Euro Youth Cup. För att få vara med här måste alla tre i besättningen vara födda 1983 eller senare. Inför sista dagen på 470 NM är det Anton Dahlberg och Sebastian Östling från KSSS som ligger bäst till. Landslagsseglarna och OS-medaljörerna, Therese Torgersson och Vendela Zachrisson som seglar för GKSS och Karin Almquist och Karin Berg också från GKSS ligger på andra respektive fjärde plats. De irländska gästerna bjuder på bra utmaning för de nordiska seglarna och har genomfört fem fina seglingar, de ligger i nuläget på en tredje plats.

Annons
 

Juniorerna som seglar Yngling för arrangörsklubben BSS kämpade på bra i den friska vinden. Jonas Munck, Niklas Emond och Cedric Delorme har tagit sig in på en tionde plats, det är ett bra resultat då killarna inte har seglat ihop så länge.
– Vi har bara tränat tillsammans under sommaren så vi är ganska nöjda, berättar Jonas Munck, rorsman.
Simon Holmqvist, Maria Mård och Petter Hallberg ligger på fjortonde plats. Både Simon och Jonas har varit med i NM tidigare i veckan, men då med sina pappor i båten. Nu under Yngling Euro Youth Cup får de klara sig själva, men papporna, Bengt Holmqvist och Magnus Munck, står säker stolta på land och följer seglingarna.

Från och med idag tills avslutningen på lördag är det liveband på scenen som underhåller seglare och besökare, varje kväll. På torsdag kommer, om vindarna är gynnsamma kitesurfare att hålla en uppvisning söder om Borstahusens hamn.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser