Annons

Renässansdagarna på Ven

Traditionsenligt arrangerar Tycho Brahe museet och Vens hantverkare renässansdagar på Ven den sista helgen i juli med marknad, workshops, gycklare, ridning, akrobatik konsert och barnaktiviteter. Marknad och aktiviteter sker på platsen framför det nya Tycho Brahe museet.

Marknaden arrangeras av hantverkare på Ven och bland de varor man lockar med i marknadsstånden finns silversmide, pilekorgar, handledsvärmare, fårskinn och växter. Öns kulinariska specialiteter finns också i utbudet.

Annons
 

Tycho Brahe anlade på Ven ett av landets första pappersmöllor och besökarna får i workshops möjlighet att tillverka papper som på Tychos tid. För barnen arrangerar gycklargruppen aktiviteter där de får lära sig egna konster. Uppvisningsridning, lindans och guidning på Tycho Brahe området är andra aktiviteter som finns på programmet. Under söndagen medverkar ungdomar från ”Kong Christians hov”.

På lördagskvällen 18:30 framträder den danska renässansensemblen Stella Nova med ett program ”I Tychos fotspår”. Stella Nova består av tre professionella musiker som specialiserat sig på tidig musik. Det är Kirsten Lund Jensen på blockflöjt, Jens Bauer på renässansbasun och Per Weile Bak på luta och theorbe. Musikstyckena som framförs är hämtade från Tychos tid och från den miljö han vistades i vid de danska kungarna hov, de tyska universitet där han studerade och från det kejserliga hovet i Prag.

Marknad och aktiviteter försiggår 10-16 båda dagarna. Tillträdet till marknadsområdet är fritt medan museet och konserten har sedvanlig entré. Förköp till konserten kan göras på Tycho Brahe museet.

Utförligt program finns på www.tychobrahe.com

Pressmeddelande från fritids- och kulturförvaltning
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser