Annons

Linjen med i toppstriden vid bangolfens SM och RM

Den gågna veckan avgjordes SM i bangolf i Uppsala, med två deltagare från Linjen – Joel Andersson och Malin Jacobsson. Hela Sverigeeliten (därigenom också en stor del av världseliten) var på plats, och så även i juniorklasserna där våra två deltagare spelade i. Underlagen för tävlingen var EB – Europa Bana (f.d eternitbana) och filt (växlande).
Joel stötte på hårdast möjliga motstånd då 8 av de 10 bäst rankade juniorspelarna ställde upp. Att det dessutom var hans första ”riktiga” SM spelade också in då han hade något mindre mästerskapsrutin än de flesta i startfältet. Efter inledande 28-41-26 var starten inte den mest önskvärda, men Joel är inte den som brukar vika ned sig – och så inte heller denna gång. Avslutningen var av helt annan klass och med filtserierna 32-35-36-32-32 spelade han som de allra främsta, och avancerade upp bland finalisterna (nio bästa spelaren). Om än med lite trevande inledning så visade Joel genom detta att han är att räkna med för framtiden, och att bl.a. placera sig före duktiga landslagsspelare som Johan Nilsson (Ringen) och John Widlert (Jönköping) får ses som en liten skalp i sig! Med lite mer träning på EB kanske det t.o.m kan bli medalj nästa gång.

En lite nervös inledning av Malin med serierna 29-40-29-47, medförde att hon tappade på de flesta i startfältet och en finalplats (sex bästa spelarna) såg avsides ut. Sedan kom vändningen, och detta främst genom smått fenomenalt bra spel på EB:n. Med serierna 24-25-23-23 på de avslutande fyra EB-varven var hon bäst av samtliga damjuniorer, och gjorde samma som Joel – tog placering efter placering! Med ett avslutande 36-varv på filten kunde hon tillslut stoltsera med en fin fjärdeplats. Slagen, om än med rejäl marginal, av endast hemmaspelare och rutinerade landslagsspelare så kan man inte kalla det annat än en framgång. Om bara ett par veckor åker Malin iväg till Göteborg för att för sista gången tävla i USM, som avgörs på underlagen EB och betong.

Annons
 

Resultat från SM


RM – Eskilstuna

Kent Kirkegaard tog en fin 12:e plats i Oldboysklassen vid RM i Eskilstuna. Efter en lite mindre bra start med två 41-varv, spelade han sedan upp sig och var en av de bästa på de de följande fem varven. Lars Olsson, som var den andre startande från Linjen, fick inte spelet att stämma helt och klarade sig tyvärr inte vidare till finalspelet, dit de 18 slagmässigt bästa spelarna går. Efter den senaste tidens framgångar fick han nu nöja sig med en måttlig 28:e plats. RM spelades på filtbanor.

Resultat, bilder m.m. från RM

Inrapporterat av Fredrik Jacobsson, BGK Linjen.
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser