Annons

Varvlopp mitt i city

I går avgjordes den första etappen i den skånska internationella GP-veckan på cykel i centrala Landskrona. Start och målgång var som de senaste åren utanför Föreningssparbanken på kullerstensbelagda Järnvägsgatan. Vädret som tidigare år orsakat en del problem med underlaget var igår perfekt.
Jag har följt Landskrona Elit GP i 15 år och jag tyckte nog det var bättre när man cyklade runt Exan, sa en av de 100-talet åskådare som slutit upp för titta på tävlingen.
Nu var det trots allt väldigt lätt att följa cyklisterna när de susade förbi. Ett varv tog inte mycket mer än ett par minuter. Extra spännande var det också då det delades ut spurtpriser vid ett flertal passeringar. Cyklisterna trampade på under en timme innan det hela skulle avgöras med fem extra varv. Starkast skulle det visa sig att Kristoffer Ingeby, från Sveriges bästa lag Team Mälarenergi, var. Kristoffer tog sikte på det sista spurtpriset skänkt av Kalles Servicebutik och ökade därefter avståndet till tvåa från Åstorp, Erik Magnusson.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser