Annons

Landskronasimmare på Ungdoms-SM

Knappt hade skvalpet lagt sig från Sim-SM innan ett antal av Landskrona Simsällskaps duktiga ungdomar i veckan som gick reste till Sum-Sim, det vill säga ungdoms-SM, i Eriksdalsbadet i Stockholm.
Tävlingarnas höjdpunkt svarade 14-åriga My Fridell för när hon tog medalj på 100 fjäril, säger tränare John Gartsjö.

My gick vidare från försöken som sjunde tjej. Startlistan till finalen skulle visa att My hade medaljchans. Ettan och tvåan var ohotade men sen var det vidöppet.
My tog sin chans och öppnade ursinnigt. Hon kom loss från konkurrenterna bredvid och bet ihop sista längden. Det blev allt tätare men väl i målgången skulle det visa sig att LS bärgat bronset med 1.08.78, säger en mycket nöjd Gartsjö.

Annons
 

LS har fler fjärilssimmare. Louise Hultgren, även hon 14 år, representerade Ungdomslandslaget helgen innan på dubbla distansen 200 fjäril. Louise slog till med nytt personligt rekord i försöken med 2.33.89 och gick vidare till final med bästa tid. Väl i finalen höjde sig konkurrenterna ett snäpp.
Louise simmade strax över sitt ”pers” och kom in som fyra. Hon simmade även bra på 400 medley då hon slog pers även i den grenen, 5.30.51. I finalen simmade hon in som 5:e tjej.

LS har ett starkt gäng 14-åriga tjejer vilket resulterar i starka lagkapper. Tjejerna hade ett silver på 4×100 medley att försvara sedan i vintras och utvecklingen visade på att tjejerna fortfarande hänger med. Tyvärr höll de inte den här gången utan man tappade några placeringar. De som simmade i medleylaget förutom My (fritt) och Louise (fjäril) var Lovisa Klarén (rygg) och Isabelle Landgren (bröst). De simmade även 4×100 och 4×200 fritt då Sophie Stoltenborg simmade istället för Isabelle.

Föreningens yngsta deltagare var Lisa Rigby, 12 år, som debuterade i dessa sammanhang. Hon lyckades kvala på 100 rygg trots att hennes konkurrenter var ett år äldre.
– Lisa visade på stort mod då hon trots premiär lyckades slå pers med flera 10-delar till 1.15.93, avslutar Gartsjö.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser