Annons

Ett fantastiskt skepp kommer lastat med amerikanska turister

– Att profilera sig som kryssningsdestination kräver stor investering, planering och idogt arbete. Landskrona har i ett gemensamt kryssningsnätverk för Öresundsdestinationer arbetat med att få till att även de mest fantastiska fartygen anlöper Landskrona. Om ett par dagar är det dags för det första fartyget, skriver nyutnämnde VD:n för LandskronaPlus, Thorsten Karlén, i ett pressmeddelande. Som Landskrona Direkt kunde berätta redan igår anlöper segelfartyget Sea Cloud II Landskrona Hamn tidigt på torsdag morgon. Beräknad ankomsttid är kl. 06.00. Hon är chartrad av amerikanska passagerare som befinner sig på en rundresa i Östersjöområdet och testar bland annat olika golfbanor. Fartyget utgick ifrån Rostock/Warnemünde i Tyskland och kommer efter sitt besök i Landskrona fortsätta mot Helsingör och därefter Falsterbo/Skanör. Sea Cloud II är inte vilket segelfartyg som helst. Hon är ett otroligt vackert skepp att titta på och är hela 117 meter långt, 17 m brett och 5,4 meter djupgående. Bakgrunden till besöket och hur Landskrona blev aktuellt som anlöpshamn är bland annat ett bra förarbete av Susann Eriksson, turistbyråföreståndare på Landskrona & Vens Turistbyrå. – Jag blev kontaktad redan hösten 2004 och fick frågan om vi var intresserade i Landskrona att ta emot Sea Cloud II, berättar Susann. – En rad kontinuerliga kontakter har det blivit under de här 1,5 åren. Förra sommaren var arrangören här och besökte Landskrona. Han tyckte om det han såg och besökte bland annat Ven, avslutar Susann. En annan involverad part i detta samarbete är Destination Copenhagen som varit engagerade och genomfört programupplägget för hela deras kryssningen. Fakta kring själva anlöpet till Landskrona Sea Cloud II anlöper Landskrona Hamn kl. 06.00 på torsdag den 13 juli 2006. Angöringsplats är Skeppsbrokajen mittemot Hamnhotellet Kronan. En delegation från Landskrona kommun och LandskronaPlus kommer att hälsa dem välkomna till Landskrona stad. Det kommer även delas ut ett anpassat informationsmaterial om Landskrona till passagerarna. På eftermiddagen anländer passagerarna till fartyget och kommer att mötas av Landskrona Stadsmusikkår. De spelar tills hon har lämnat kajen och hamnen ca kl. 16.00. – Fartyget har amerikanska passagerare och vi förväntas respektera deras önskemål om en hög integritetsnivå. Det innebär att det inte ges tillfälle att gå ombord på fartyget eller att ha en nära kontakt med passagerarna, meddelar Karlén och fortsätter, – Detta är en första och enastående möjlighet för Landskrona att visa på att vi har goda förutsättningar att bli en intressant kryssningsdestination inför framtiden. Det Landskrona har att erbjuda, som kan intressera kryssningspassagerare är bland annat närliggande golfbanor, kulturella och historiska miljöer och platser (Citadellet, Skulpturparken, Konsthallen etc.), Ven med Tycho Brahe minnena. Mer fakta om fartyget på hemsidan:

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser