Annons

André och Måns lämnar BoIS

Trots att det är helg för det flesta av oss, råder det om inte febril, så åtminstone aktivitet i BoIS klubbhus. Just nu görs de sista detaljerna i utlåningen av Måns Sörensson till Ängelholm samt försäljningen av André Schei Lindbeak till isländska topplaget Hafnarfjardur klara.
Vi kommer att under måndagen göra avslut i de båda affärerna, säger klubbdirektör Lars Persson på lördagen.
– Vi är överens med klubbarna och spelarna om detta, säger Persson och förklarar att det hela är ett led i de samtal man haft med spelarna.
Av förklarliga skäl önskar de mer speltid och det är inget vi kan garantera. Vi kommer nu att noga följa Måns framfart i Ängelholm och hoppas att få se en liknande utveckling som den som Mikael Dahlgren hade då han ifjol lånades ut till Hässleholm. Naturligtvis hoppas jag också att Andrés karriär får en nytändning på Island. Killen har haft det motigt i Landskrona och är väl värd framgång.

BoIS som i veckan gjorde klart med att klubbens bästa spelare Johan Andersson nästa säsong återfinns i Malmö FF, kan även komma att tappa den offensiva talangen Kevin Amuneke som just nu provtränar med holländska Utrecht.
Vi har daglig kontakt med Kevin och hans agent, säger Lars Persson som också kan bekräfta att den skottvillige nigerianen inte försöker ”skjuta över mål”.
– Kevin försöker ligga lågt med sin förhoppningar men är trots det nöjd med vad han hittills presterat där nere. Klubben har i samtal med hans agent sagt sig vara tillfreds med vad han visar upp. Idag är det meningen att han ska spela någon typ av match. Vi får avvakta och se vart det hela landar, säger Persson.

Annons
 

Tränare Patrik Johansson har under veckan haft en betydligt gripbarare trupp att arbeta med.
Vi har haft en väldigt bra träningsvecka. Eftersom vi annars är 27 man på träning så kan man säga att jag denna vecka haft en mer hanterbar grupp. Det har varit förre att fästa blicken på.
Patrik pratar länge om vikten att skapa en bra vi-känsla i gruppen och andra grunder som är definitivt nödvändiga för att få ett utvecklande klimat samt på sikt de resultat man önskar.
– Det tar naturligtvis tid att klargöra den idén vi har med klubben och vårt sätt att spela fotboll. Men ideén Landskrona BoIS ska på sikt bli lika starka som exempelvis den nu är i IFK Göteborg, Kalmar FF och Hammarby. Det är dock inte gjort över en halv säsong. Det gäller att skapa en klubb, för att inte säga ett kollektiv, med själ och hjärta där spelare, fans och sponsorer förlika sig med den röda tråd som nu trots allt finns i föreningen.

I övrigt noterar vi att det blir allsvenskt besök på IP när BoIS i Svenska cupens kvartsfinal ställs mot Gefle IF. Någon datum för matchen är ännu ej fastställd, dock ska den vara spelad innan den 3 augusti enligt Svenska Fotbollsförbundet.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser