Annons

Rekordtider på Citadellbadet

Igår invigdes SM-simningarna i Landskrona med pompa, ståt och körsång. Först hälsade kommunfullmäktiges ordförande Gösta Nilsson välkommen innan den före detta Landskronabon Hans Chrunak invigde mästerskapet på Citadellbadet.

Att simmarna trivdes på det nygamla badet rådde ingen tvekan om. Bland annat simmade Therese Alshammar 50 meter fritt på 24,73 vilket är snabbast i Europa i år och tredje snabbast i världen under 2006.

Annons
 

Glädjande var också att den före detta Landskronasimmerskan Gabriella Fagundez slog svenskt rekord i 4×200 meter frisim tillsammans med lagkamraterna Josefin Lillhage, Malin Svanström, Ida Sandin i Väsby. Klockan stannade på 8.12,08 vilket är fyra sekunder snabbare än det tidigare rekordet.

Heatlistor, resultat och annan information om SM hittar du här.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser