Annons

Det är tur att Venfestivalen är en picknick-festival. Betänk själv annars, att hamna i kön till Langosståndet bakom 29-manna bandet Im From Barcelona. Bertil Alm följer idag upp gårdagens Antilla-intervju med en utfrågning av Emanuel, front figur i nämnda storband. Solen gassade den dagen intervjun skedde på nyligen avslutade Hultsfredsfestivalen. Därför beslutade sig herrarna för att slå sig ner under ett träd. Bertil slog omgående an en lokalaptriotisk ton.

Ni sjunger mycket om sommar, semester och cyklar. Vi har en teori om det var just på Ven ni hämtade inspirationen till bandet, var det så?
Nja, det skulle ha kunnat vara så faktiskt, skrattar Emanuel.

Annons
 

Har ni varit på Ven någon gång?
– Nä, nu skäms jag lite, men jag har faktiskt aldrig varit på Ven trots jag är skåning. Men jag känner ju till ön och vi tror det blir helt perfekt därute.

Vad vet du om Ven då?
– Haha, det finns cyklar där och en färja borde det ju gå ut dit. Vad ska man imponera med om någon undrar?
Kanske att Tycho Brahe bodde där och att vi tar Svenska pengar och är en svensk ö typ.
– Men det visst jag ju, påstår Emanuel.


Är ni inte trötta på att alla bara fokuserar på att ni är så många och inte skriver om er musik istället?
– Det blir nog så, musik är svårt att prata om. Det är ju inte meningen man ska prata om musik, poängen är ju just att man ska slippa prata om det. Musiken talar för sig själv. Men jag tror inte det skulle ha funkat så här länge utan att folk gillade musiken.

Som sagt är ni ganska många, det måste ju hända massor av sjuka grejer när ni är ute och spelar?
– Jo, det gör det ibland. På nått sätt är de alltid samma personer som ballar ur, skrattar Emanuel utan att nämna någon dock.
– Men det sjukaste som hänt var nu nyligen då hela bandet åkte till en festival i Spanien i just Barcelona och spelade. Det är helt sjukt, vi är större i Spanien än i Sverige nästan. Det var över 4000 personer som såg vår konsert där och det var ett sjukt tryck. Vi fick till och med ta Barcelonas borgmästare i handen, vilket nästan kändes lite historiskt.

Han klagade inte på ert bandnamn då?
Nädå det gjorde de inte alls, tvärt om. Den som skulle kunna klaga är väl kanske John Cleese och serien ”Pang i bygget” där bandnamnet kommer ifrån. Jag är ju namne med assistenten Emanuel i serien. Denna assistent brukar ju utbrista ” Im From Barcelona” ett flertal gånger vilket vi fångade upp.

Om du får önska en låt som skall spelas av vår DJ under festivalen, vilken blir det då?
Oj va svårt, jag skulle nog välja något från Prince eller Flaming Lips.

Har du hunnit kolla på mer artister under Hultsfred?
Jag har knappt hunnit, vi har haft mycket intervjuer och grejer. Men jag såg Ane Brun idag vilket var helt underbart bra. Sen ska jag se Maia Hirasawa, som även spelar med Hello Saferide, senare i eftermiddag.

Hur bor ni här på Hultsfred egentligen?
Vi bor i ett stort indianläger på funktionärscampingen. Jag har fasat lite för tältlivet, men det har gått ok än i alla fall, även om man rinner av svett varje morgon när man vaknar. Det här med festivaler är nytt för oss och därför är jag lite orolig för att alla inte skall komma när de har festat i två dygn för att träffas kl 11.00 på lördag. Man vet ju vilka man måste hålla i örat.

Vad händer framöver?
Efter sommarens festivaler och spelningar så ska vi försöka fixa någon utlandsspelning till. Det känns lite som jag sprungit efter en buss hela tiden och vi har knappt hunnit med. Men klart kommer vi att fortsätta, jag vill ju inte stoppa ett skenande tåg precis. Det var ju bara tänkt som en semester från början, en semester som bara blir längre och längre.

Tack så mycket och lycka till!
– Tack så mycket, ska bli skitskoj att komma ut till Ven. Känns som spelningen på Ven blir lite galen, det gillar vi.

Efter Im From Barcelonas spelning på Hultsfred var Venfestivalens bandbokare, smått lyrisk över att han lyckats med konststycket att boka upp bandet.
Spelningen var ett glädjeinferno utan dess like, jag lovar det kommer att bli en sjuk show på Venfestivalen, håll i er, jublar Bertil Alm avslutningsvis.

Im From Barcelona spelar på Venfestivalens stora scen
fredagen den 14 juli klockan 22.00.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser