Annons

Landskrona Varpaklubb fyller 50 år i år och klubbens hedersordförande Göran Göransson har varit medlem sedan 1961. 1966 vann han sitt första KM och igår 40 år senare var det dags igen då han vann klubbmästerskapet i individuell kula i helgen.

Tävlingen som alltid har öppen lottning fick en intressant start då två av klubbens duktiga seniorer, Anders Månsson och Tim Andersson drabbades samman. Efter en tuff och bra match stod Anders som segrare med 8-12, 12-10, 12-9. Anders hade sedan inga större problem att ta sig vidare till finalen där Göran, som i sin tur krossat allt motstånd på vägen, väntade.

Annons
 

Göran Göransson presterade enligt egen utsago sitt livs kastning. Trots att Anders kastade mycket bra hade han inget att sätta emot, Göran satte fullträff efter fullträff och segersiffrorna skrevs till förkrossande 12-4, 12-8. Trea blev Curt Nilsson som slog Erling Holmström i matchen om tredjeplatsen.

Senast Göran vann ett klubbmästerskap är för 24 år sedan, då i centimeterkastning, och faktiskt är det 25 år sedan han vann i individuell kula. På den tiden var han seniorkastare, numera är han oldboy och får därmed kasta på 15 meters avstånd, seniorerna kastar 20 m.

Med den form Göran befinner sig i är det för Landskrona del synd att han inte är anmäld till SM som avgörs i Hablingbo på Gotland den 17-22 juli. Här försvaras klubbens färger i år endast av Tim Andersson som åker till Gotland redan idag för att vässa formen genom att ställa upp i en rad förturneringar, bland annat gutarnas olympiad, Stångaspelen.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser